Kvindernes Internationale Kampdag!

08.03.24
I dag fejrer vi kvindernes internationale kampdag.

I Posthuset byder vi på en spændende aften med Birgitte Kosovic, der fortæller om at være kvinde mellem to kulturer. Men hvordan er kampdagen egentlig opstået?

Ideen til Kvindernes Internationale Kampdag blev undfanget i København under en kvindekongres for socialistiske kvinder i 1910. Kongressen havde det formål, at knytte arbejderkvinder tættere i arbejdet for bl.a. stemmeret og bedre vilkår for kvinder og børn.

Den store tyske socialist og kvindesags forkæmper Clara Zetkin blev valgt til at lede arbejdet for at forene kvinder fra de 17 deltagende lande i en fælles klasse- og kvindekamp. Det var også hende, der fremsatte ideen til en international kvindedag, inspireret af amerikanske kvinder.

De første par år kampdagen blev afholdt, lå den ikke på en fast dato, men altid på en søndag, fordi det var arbejdernes fridag. Først fra 1920 blev det besluttet, at 8. marts skulle lægge dato til markeringen.

Kilde: https://danmarkshistorien.dk/vis/materiale/kvindernes-internationale-kam...

Find Spændende bøger om kampklare kvinder længere nede på siden.

Vil du være med til at fejre Kvindernes internationale kampdag med os? Så klik her: https://bib.ballerup.dk/arrangementer/foredrag-og-debat/kvindernes-kampdag-0

Materialer