Om dette arrangement

Tid
17:30 - 21:00
Pris
150 Kr
Bibliotek
Lokalitet
Postsorteringen
Target
For voksne
Foredrag og debat

Kvindernes kampdag

08.03.24
med Birgithe Kosovic

Kom med til et forrygende helaftensarrangement, når Ballerup Bibliotekerne og Dansk-Eksjugoslavisk Forening (DEF) inviterer til Kvindernes Kampdag med forfatter Birgithe Kosovic. Glæd jer også til lækre tapas og kulturelle indslag.

Temaet for Kvindernes kampdag i år er at være kvinde mellem to kulturer.

Vi har inviteret Birgithe Kosovic til at fortælle om kvindekamp, som den ser ud fra hendes perspektiv. 

Den moderne kvindekamp handler ifølge Kosovic om det umoderne. Om kvinders forhold i de kulturer, som er umoderne, og som med indvandringen har fundet vej til Danmark.

Hun er selv rundet af en opvækst med en jugoslavisk far og dansk mor, som hun har skrevet om i romanen ’Det du ikke vil vide’. 
Hun skriver nu på en roman om at leve i det multikulturelle samfund, som hun beskriver som ’staten med flere folk’. 
Hvordan ser fremtiden ud for dette samfund, og hvad betyder det for kvinders frihed?

Som altid er der lækkerier på bordet til Kvindernes Kampdag, og igen i år er det Café Iglo i Måløv, der går i køkkenet for at tilberede en lækker anretning til os.

Cecilie fra biblioteket sørger for et par små litterære overraskelser i løbet af aftenen, og til sidst runder vi af med et indslag fra Dansk-Eks-jugoslavisk Forening. 

Vi glæder os til en forrygende Kvindernes kampdag!

Om Birgitte Kosovic:
Birgithe Kosović (1972) fik sit gennembrud med romanen ’Det dobbelte land’ baseret på historier fra sin jugoslaviske familie. Romanen vandt Weekendavisens Litteraturpris 2010, DR's Romanpris 2011 og Danske Banks Litteraturpris 2011. Hendes roman om Erik Scavenius, ’Den inderste fare’, vandt Politikens Litteraturpris 2018. Hendes selvbiografiske roman, ’Det du ikke vil vide’, om at vokse op i en dansk-jugoslavisk familie udkom i 2020. Hun har bl.a. modtaget Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat.

Fredag den 8. marts kl. 17.30-21

Posthuset, Banegårdspladsen

Billetter inkl. tapas: 150 kr. 
Drikkevarer kan købes
 

Foto: Ole Haupt