blå baggrund med teksten hjem

Boganbefalinger til temaet: HJEM

Af Anonym (ikke efterprøvet)
28.01.19
Føl dig hjemme i litteraturen, når vi slår dørene op for temaet:HJEM.

 

Skønlitterær formidler Andreas anbefaler: 

"Søvn" af Rolf Sparre Johanssons

I Rolf Sparre Johanssons debutdigtsamling Søvn tager han os med ind i det mest intime rum i hjemmet, soveværelset, og viser os på en sjælden ærlig måde, hvor hårdt det kan være at befinde sig her som nybagt forælder, når ens barn ikke vil sove. Med disse atypiske, men også både vedkommende, varme og til tider humoristiske digte gør han op med forestillingen om den rosenrøde barselstid, og han viser, at man kan skrive smukke digte om noget så prosaisk som søvnproblemer.

Faglitterær formidler Nina anbefaler biografien: 

”Alle mine morgener på jorden - mit autodidakte liv” af Troels Kløvedal


Selvom Troels Kløvedals liv på mange måder mest har handlet om at rejse ud i verden, så indeholder hans erindringer også mange fortællinger om at finde hjem og om at skabe et hjem, der hvor eventyret, familien eller roen er; i kollektivet Maos Lyst, på skibet Nordkaperen og i følelsen af et levet liv.
”Alle mine morgener på jorden - mit autodidakte liv” er en bevægende fortælling om et menneske der har gjort tingene på sin helt egen måde, og Kløvedal er en formidabel fortæller. Forbered dig på en rejse ind i et romantisk og nysgerrigt sind, ud i verden og hjem igen.

Faglitterær formidler Maja anbefaler: 

”Byg Bæredygtigt” af Signe Wenneberg

Drømmer du om et mere bæredygtigt hjem, så er der masser af inspiration at hente i denne skønne bog. Den indeholder både råd og vejledning, hvis man starter helt fra bundet med at bygge sit hjem med bæredygtige materialer og energikilder. Du kan også finde inspiration til, hvordan du lever mere bæredygtigt i dit nuværende hjem. Bogen efterlader dig i en afslappet og motiveret stemning af, at du selv med små greb, kan gøre en forskel for dig selv, din familie og naturen - samtidig med at den også indeholder udførlige guidelines, hvis du vil gå ”all in” på et gennemført bæredygtigt hjem eller sommerhus.

Materialer