Frida anmelder Rød Dronning

02.11.21
Vores skolepraktikant elsker fantasy og drama

Vi har haft fornøjelsen af at have Frida som praktikant i en uge. Her anbefaler hun en af sine favoritbøger.

Rød dronning er skrevet af forfatteren Victoria Aveyard.
Bogen handler om pigen Mare Barrow som har rødt blod. Mare bor sammen med sin familie i en lille landsby der hedder Pæle. De har ikke særlig mange penge, og derfor er Mare blevet rigtig god til at stjæle fra folk. 

En dag bliver Mares bedste ven, Kilhorn, indkaldt til at skulle kæmpe i krigen der foregår i deres land.
Mare vil rigtig gerne have ham væk fra byen, så han ikke skal i krig. Hun finder nogle der kan hjælpe hende, men de skal have penge for det.

Mare prøver flere forskellige ting, men det går alt sammen galt. Hun beslutter sig for at stjæle fra folks lommer, for at se om det vil virke.
En mand opdager hende, mens hun har sin hånd nede i hans jakkelomme. I stedet for at blive sur, tilbyder han hende et arbejde.
Hun tager imod det, i håb om at hun kan få nogle penge og så hjælpe Kilhorn inden det er for sent. Arbejdet er at være tjener på slottet. 

Den kongelige familie har sølvfarvet blod. Alle de andre rige har også sølvblod. Disse mennesker har overnaturlige evner, og bliver set på som guder. 

Mare kommer op på slottet og skal tjene ved Dronningeprøven. Dronningeprøven er hvor man beslutter hvem der skal giftes med den ældste kongesøn, Cal. Deltagerne skal her vise hvad for nogle færdigheder de har. Midt inde i prøverne bliver mare trukket ind på scenen ved et tilfælde. 

Her viser hun, at hun også har overnaturlige evner. Hun bliver beklædt som en forsvundet datter af nogle sølvere og bliver forlovet med den yngste prins Maven. Mare bliver trukket ind i et virvar af bedrageri, kærlighed, sorg og krig, men det ender aldrig for hende. 

Denne bog er meget god hvis du godt kan lide fantasy og drama. Hvis man er god til at læse, kan man godt begynde når man er 14 år. Ellers er den god fra 15 år og op. Denne bog er den første ud af fire, og den bliver ved med at være god hele vejen igennem. Jeg syntes rigtig godt om den, og vil helt sikkert læse den igen. Den er lidt en blanding af The hunger games-serien og Legend-serien med et lille twist.

Skrevet af Frida, 15 år

Bogen fås som papirbog, ebog og lydbog
 

Tags
Materialer