Claras anbefalinger

23.05.22
Engelsk fantasy - anbefalet af vores skolepraktikant

Clara har været i erhvervspraktik i uge 20. Hun elsker at læse, og her giver hun gode anbefalinger til andre unge læsere.

Som enhver anden, ved jeg, at det kan være svært at finde noget godt at læse, derfor vil jeg hjælpe lidt til hvis man mangler noget nyt. 

Six of Crows af Leigh Bardugo 
Hvis man er til spænding og mystik, er Kragens Kald, eller Six of Crows, en bestseller der måske er noget for dig.

Vi følger en gruppe unge mennesker, som selv mener, at de fik det korte strå i bunken. Tragiske baggrunde, dårligt temperament og problemer med tillid har rystet dem sammen, og på en mission der kan ændre deres liv for evigt, må nogle af de største kriminelle i Ketterdam hjælpe hinanden for at overleve. Men man skal passe på, hvem man stoler på.
Jeg elskede den her bog. Der var den rigtige blanding af action og dialog, selve verdensopbygningen er helt fantastisk, alle karaktererne har deres egne kapitler, så man kommer ind i hovedet på dem alle. Det er den perfekte bog til læsere, der ikke helt er til romantik, men stadig vil have lidt af det, og dem som elsker mysterier, som man først får svaret på senere. 


The Gilded Ones af Namina Forna
Hvis man er til feminisme, familie og opdagelse er De Blod Gyldne, også kendt blandt unge som The Gilded Ones, en New York bestseller og elsket af fans fra hele verden.  

Deka havde aldrig troet at hun ville blive udstødt af sin egen familie og venner, men det hun altid har frygtet bliver til et levende mareridt da hun opdager, at hendes blod er fra en dæmon, ikke et menneske. Nu må Deka arbejde hårdt for at overleve, for at passe på dem hun holder af, og for at finde sig selv. Men alting er aldrig som det ser ud.
Jeg nød denne bog, der var gode overgange fra kapitel til kapitel, og det var en dejlig oplevelse at læse den. Forna ved hvad hun laver, og det virker. Selvom det er en bog mest rettet til unge piger, er det også en bog unge drenge sagtens kan nyde. 


The Cruel Prince af Holly Black
Man kender nok Holly Black og hendes værker, men Prinsen af Ondskab er helt sikkert hendes mest kendte værk med romantik, forræderi og action. 

Da Jude som barn var kidnappet af elvere sammen med sine søstre, ændres hendes liv. I elvernes verden er de set ned på, skubbet rundt og ikke respekteret. Judes værste fjende, prins Carden, vil ikke lade hende være, heller ikke når hele deres verden står på spil. Sammen, med en masse protest fra Jude, må de prøve at stoppe gamle og nye trusler, og blive meget overrasket på vejen.
Selvom elvere og kongeriger ikke er for alle, er Prinsen af Ondskab en god bog for at ændre mening. Den er godt skrevet med en god verdensopbygning. Man vil altid have mere, og det bliver der givet.


Percy Jackson af Rick Riordan
Græsk mytologi, nær død og peak humor har fyldt siderne for Rick Riordans bestseller, Percy Jackson og Olymperne. 

Percy Jackson, en ikke så almindelig dreng bliver angrebet af et monster med vinger på en skoleudflugt til et gammelt græsk museum. Han vil have svar, som hverken hans bedste ven, Grover, eller hans mor Sally kan svare på, men de ved hvem der kan. Percy for sine svar, men han er ikke helt tilfreds med dem, så han begynder at sætte større spørgsmålstegn ved tingene. Gennem forhindringer og en række opgaver får Percy måske svarende han havde ledt efter.
Lifechanging. Det eneste ord der kan beskrive Riordans græske serie. Det var så sjovt at læse hans bøger, lige meget hvilken en det er. De er alle sammen fyldt med humor og sarkasme, og man kan ikke lade vær med at grine højt. Det er noget helt andet, og både unge og de mindste kan læse med. 


 

Materialer