For the throne...

Boganbefalinger til "Game of Thrones"-fans

Har du også ventet med længsel på sidste sæson af hitserien "Game of Thrones" ? Og hungrer du efter historier, der minder om serien med masser af magtkampe, intriger, død og drager? Så har jeg fundet en række bøger til dig her på siden.

Jeg kan på det varmeste anbefale Joe Abercrombies trilogi "Den første lov". Blandt hovedpersonerne finder man den berygtede barbar Logen Ninefingers, den ekstremt selvoptagede adelsmand Jezal dan Luthar og torturofret Sand dan Glokta, der nu selv er blevet torturbøddel. Alle karaktererne er utroligt godt skrevet, og jeg elsker simpelthen, hvordan forfatteren leger med genrens typiske træk. 

Robin Hobb har længe været en af fantasy-genrens helt store stjerner, og nu er hendes serie om snigmorderlærlingen Fitz endelig udkommet på dansk. Fitz er (ligesom en vis Jon Snow) uægte født og må kæmpe for at finde sig selv og sin plads i verden.  

Er du til "Game of Thrones", er du sikkert til barske bøger, og så kan du for eksempel kaste dig over Brent Weeks' Nightangel trilogi. Det var lige før, det var for hård kost for undertegnede, men serien er rigtig spændende og godt skrevet.

En anden fantasy-udgivelse, der nu endelig foreligger på dansk, er "Den tatoverede mand" af Peter V. Brett. Her er en forfatter, der har virkelig har gjort noget ud af at skabe et nyt, spændende univers med komplekse karakterer. De varmeste anbefalinger herfra.   

Er det ikke en hindring for dig at læse på engelsk, må du ikke gå glip af "The Lies of Locke Lamora". Wow. Jeg har for vane at beskrive den som Ocean's Eleven i Renæssancens Italien. Locke Lamora og hans Gentleman Bastards lever af at narre penge fra godtroende og velhavende mænd og kvinder. Det gør de med stor succes, indtil den mystiske Grey King gør sin entré i den kriminelle underverden. Og så bliver man pludselig i tvivl om, hvem der narrer hvem - og hvem der lever og dør.

Er du ikke så meget til magi, drager og andre verdener, vil jeg anbefale to historiske romaner med masser af magtkampe, vold, intriger og kærlighed; nemlig Conn Igguldens "Stormfugl - Historien om de engelske rosekrige" - ren Game of Thrones i Englands kongerække i 1400-tallet - eller Bernard Cornwells "Det sidste kongerige" om adelsmanden Uthred, der i 800-tallets England er fanget i en brydningstid mellem kristendom og hedenskab.

Rigtig god fornøjelse!

Tags
Materialer