Forsiderne udad

24.07.23
Forsiden kan også være kunst!

Her på biblioteket er vi glade for at vise vores bøger frem med forsiden udad. Det gør vi selvfølgelig fordi vi gerne vil inspirere jer, der besøger os. Når man har sat en bog op på udstilling, går man nemlig altid og håber på, at den næste, der låner den, får ligeså meget glæde af bogen, som man selv har haft.

Men forsiderne fungerer også som en slags dekoration eller kunstværker på hylder og vægge i biblioteket. Mange af vores smukke billedbøger har en helt særlig stil, der er med til gøre vores bibliotek ekstra flot og inspirerende at være i. Det smarte ved at bruge bøgerne som vægdekoration er også at man kan skifte dem ud meget hurtigere og lettere end hvis det var billeder i rammer, hvor man skal enten hamre eller bore for at få dem til at sidde fast.

I Skovlunde Kulturhus er Sarah f.eks. helt vild med Owen Daveys farvestrålende retrotegninger for tiden. Og samtidig med de er flotte, kan man endda lære en masse om frøer, biller eller Sarahs personlige favorit; pingviner!

Også Chris Haughtons unikke streg pryder væggen i Skovlunde. Og de flotte illustrationer i Andrea Beatys bøger om videnskab og professioner minder Sarah om de klassiske stilehæfter i folkeskolen, hvor hun selv tegnende mange kruseduller.

Hvilke bøger synes du skal udstilles? Tag gerne fat i din børnebibliotekar og hjælp med fylde hylderne, når du er på biblioteket!

Materialer