Halloween og sovekoncert i Måløv

Af Anonym (ikke efterprøvet)
03.09.19
Den 25. oktober er der Halloween i Måløv, og som altid er der lagt op til en oplevelse uden lige med (u)hygge og oplevelser. Og hvorfor ikke slutte aftenen af på en lidt anden måde i år? Hvad med at slutte den af med en sovekoncert i Kulturhuset?

Nu sidder du måske og tænk: ”Lyder fint, men hvad er en sovekoncert egentlig?”. No worries – det svarer vi på nedenfor.

En sovekoncert er en koncert, hvor man - som navnet antyder - gerne må sove. Det er en alternativ måde at opleve en koncert på.

Normalt er der livlig stemning, også gerne med en øl i hånden og et par stykker i maven. Man skråler måske med på numrene eller står og smådanser på stedet. Måske er der siddepladser, men liggepladser er der helt sikkert ikke. Og soveposen medbringer du i hvert fald heller ikke til en normal koncert. Det gør du derimod til en sovekoncert.

Konceptet til en sovekoncert er temmelig simpelt: Det er en koncert, hvor typen af musik opfordrer deltagerne til at slappe af, lytte og sove (hvis man ønsker det). En DJ eller musiker spiller live-musik hele natten. Musikken er selvfølgelig lavet til afslapning, så det er ikke fordi, man skal prøve at falde i søvn til techno-musik.

Sebastian Hvass, som spiller til sovekoncerten i Måløv, fortæller om sin musik:

”… musik som danser imellem harmoni og hvid støj. Kædereaktioner og langsomme bølger vil lægge grundlaget for denne hypnotiserende oplevelse, hvor du selv vælger, om du vil lade dig glide hen eller lytte med hele natten”

Som deltager bestemmer du selv, om du vil sove, eller om du vil slappe af og lytte hele natten. Det er musikerens fornemste opgave at sørge for, du får en oplevelse af, at musikken bringer dine tanker og bevidsthed steder hen, hvor de ikke normalt kommer.

Selve koncerten varer ofte omkring 10 timer og slutter derfor først næste morgen.

Efter nattens sovekoncert i Kulturhus Måløv slutter vi af med morgenmad og byder velkommen til den nye dag.

Er du blevet nysgerrig, og vil du selv prøve at deltage i en sovekoncert? Så skynd dig at købe billet til Sovekoncerten i Kulturhus Måløv mellem den 25. og 26. oktober. Billetterne koster 50 kr., og du kan få billetterne via dette link:

https://bib.ballerup.dk/arrangementer/film-og-musik/sovekoncert-i-kulturhus-maaloev