Venter du i kø til en bog - og nu kan du ikke nå at hente den?

21.06.23
Sæt reserveringen på pause!

Nu kan udlånsautomaten lidt mere.

Når du er logget ind på udlånsautomaten, kan du hurtigt få overblik over dine reserveringer. Både dem der er klar til afhentning og dem, hvor du venter i kø. 

I din oversigt kan du se, hvilket nummer du har i køen, fx ”3 foran dig”.

Hvis du ikke længere er interesseret i at låne materialet, kan du afbestille ved at trykke på de tre prikker til højre for bogens titel.

Sæt på pause på udlånsautomaten

Som noget nyt kan du nu også bruge udlånsautomaten til at sætte reserveringen på pause, hvis du fx er bortrejst eller ikke kan nå at læse bogen i en periode.

Du bevarer altså din plads i køen. 

Du kan oprette en pause med knappen ”Sæt på pause” i øverste højre hjørne. Her skal du også vælge start- og slutdato for pausen.
 

 

Du kan ændre i pauseperioden eller slette den, hvis det ikke længere er aktuelt. Det gør du ved at vælge ”Redigér pause”.
Som altid kan du få en kvittering over dine lån og reserveringer. Kvitteringen kan både printes ud eller sendes på e-mail.

Sæt på pause på hjemmesiden

Du kan også sætte dine reserveringer på pause på hjemmesiden.

Når du er logget ind, skal du vælge "Brugerprofil" og nederst finder du elementet "Sæt reserveringer på pause". Her vælger du, hvornår pausen skal igangsættes, og hvornår den skal slutte.

Se skærmbillede herunder.

Skærmbillede