Det nye børnebibliotek hedder Spor 3 

14.01.23
Et nyt børnebibliotek fyldt med bøger og aktiviteter for Ballerups yngste børn er undervejs

Har du også set (og hørt!), at håndværkerne er i fuld gang i stueetagen på Ballerup Bibliotek?

Nu er arbejdet med at skabe et helt særligt sted for Ballerups mindste børn mellem 0 og 6 år og deres voksne sat i gang - og vi glæder os!

Det nye børnebibliotek får navnet SPOR 3.

Banegårdspladsen og Biblioteket smelter sammen

Stueetagen på Ballerup Bibliotek er ved at få den helt store tur, og vi glæder os til, at Ballerup Biblioteks facade bliver åbnet mere op mod den flotte banegårdsplads med nye vinduer.

I nyindretningen af Spor 3 er vi blevet inspireret af både stationen og Banegårdspladsen, og derfor er transport det gennemgående tema.

Lige nu kan I tage toget på Spor 1 og Spor 2 i retning af København og Frederiksund, men på Spor 3 kan Ballerups yngste borgere tage med på en rejse ind i bøgernes underfundige verden.  

Rejsen gennem de fysiske rammer i Spor 3 er tilrettelagt i fire forskellige rum – Banegården, Balladebyen, Bogskoven og Rumstationen.

Selve ideen med rumindretningerne retter sig efter børnenes udviklingstrin, så de første rum er til de allermindste (0-1 årige), og det sidste rum udfordrer de ældste børn i målgruppen (5-6 årige).

Det første rum bliver indrettet som en historisk stationsbygning, og det sidste rum er indrettet med en rumraket, så børnene bliver klar til at komme videre ud i fremtiden… De bliver skoleklar, og de er nu også klar til børnebiblioteket på 1. sal.

Her venter i øvrigt også en nyindretning, men den starter først til foråret 2023. 

Bedre liv – Mere liv

Det er børnebibliotekarenes vision, at alle børn i Ballerup Kommune får lånerkort og får gode og sjove litteratur- og kulturoplevelser på biblioteket.
Vi har mange tilbud og aktiviteter til børn, og med Spor 3 arbejder vi med endnu flere nye tilbud og indgangsvinkler.

Vi håber, at flere børnefamilier får øjnene op for bibliotekets nye muligheder. 

Vores formidling af børnelitteratur tager afsæt i barnet og legen. Barnet bliver i Spor 3 mødt af nærværende og kompetente børnebibliotekarer.

Spor 3 får også sin helt egen charmerende maskot, som børnene vil møde som en slags ambassadør for børnebiblioteket.

Hvornår åbner Spor 3?

I skrivende stund forventer vi, at åbningen bliver i maj.  Det kommer I til at høre meget mere om. I mellemtiden kan I følge med på hjemmesiden og børnebibliotekets instagram, så børnefamilier og andre interesserede kan se og læse om forvandlingen.

I de kommende måneder vil håndværkerne derfor være i gang med ombygningen i stueetagen på Ballerup Bibliotek.

Der vil være åbent som normalt i børnebiblioteket på 1. sal, ligesom bibliotekets øvrige afdelinger, aktiviteter og tilbud også er tilgængelige som normalt.