Vi hylder Under Livet!

01.03.23
I anledningen af Kvindernes Kampdag har vi fundet denne sjove feministiske graphic novel frem!

Under Livet er en sjov og kærlig graphic novel om livets gang.

I Under Livet er der mange valg at træffe, og mange udfordringer at løse. Heldigvis er der både en hjerne, et hjerte, en livmoder og en vajayjay (kvindeunderliv) til at styre det hele, men samarbejde kan være svært. For hvordan håndterer man den første menstruation? Kan man hele et knust hjerte? Hvordan fungerer sex? Og hvad med en fødsel? Hvordan er man forælder? Og hvad pokker er overgangsalderen? Under livet er en sjov humoristisk og kærlig fortælling opsat som et computerspil med ’Hjernen’, ’Hjertet’, ’Livmoderen’ og ’Fissen’ ved controlleren.

 

Tegneserien er inspireret af den japanske stil hvor pastel farverne i bogen skal fremhæve de fire gamere’s karakter mens de gennemgår livet. Gennem livet støder de fire gamere: hjernen, hjertet, livmoderen og fissen på diverse problemer. Konflikter opstår når spillerne begynder at modarbejde hinanden med hver deres agenda gennem de forskellige levels i spillet. Det åbner op for nye stadier i livet der med de flotte tegninger giver en hjertevarm oplevelse. 

 

 

Under Livet er en ultra flot tegneserie der på sin helt egen måde formår at lægge stemme til underliv, hjerne og hjerte, samt deres ofte kaotiske konflikter med hinanden. Et computerspil formidlet i et tegneserieformat om at elske sig selv og lytte til sin krop.

Udført i manga-tegnestil, der formidler kvindeliv på godt og på ondt som en lettere og morsommere fortælling. 

Line Nordskjold der har skrevet og tegnet Under Livet, underviser i japansk og tegning, og er en af værterne på podcasten Japaniche.

Denne graphic novel er hendes debut og anbefales til unge og voksne læsere, der interesserer sig for feminisme med kant og humor. God læselyst! 

Tags
Materialer