Ny udstilling om danmarkshistoriens kvinder

09.11.23
Dyk ned i fortidens fascinerende kvinder!

Jeg har en kæmpe forkærlighed for Danmarkshistoriens kvinder.
Faktisk er den så stor, at jeg under min studietid arbejdede jeg for historiker og formidler Gry Jexen der har skrevet bogen ”Kvinde kend din historie”.

De mange timer med næsen i bøger om fortidens kvinder har jeg nu omsat til en ny udstilling med de bedste bøger om alle tiders kvinder.
Du kan finde den på 2. sal i Ballerup. 

Og der er altså rigtig gode ting at dykke ned i.
Historier, der både er overraskende, rørende og som minder os om de kampe som fortidens kvinder har kæmpet.

Her er et udpluk af nogle af de bedste bøger:

Kvinde kend din historie af Gry Jexen

Har du endnu ikke haft Jexens bog ”Kvinde kend din historie” mellem dine hænder, har du chancen nu. Bogen portrætterer 50 danske kvinder, hvis liv og gerning ikke har fået tilstrækkeligt plads i vores fælles erindring. Bogen fik en fremragende modtagelse og har været med til at styrke interessen for historiens kvinder i Danmark.

Kvinden der samlede verden af Eva Tind

Denne fremragende roman af Eva Tind, handler om zooligen og Dr.Phil. Marie Hammer, der beviste at alle verdens kontinenter engang har hængt sammen i et superkontinent. Det gjorde hun ved at forske i små mider i jorden, der ikke kan transporteres over store afstande, men som stadig var at finde på alle kontinenter. Bogen er både et spændende indblik i Hammers forskning og liv, gendigtet på fineste vis af forfatteren.

Margrete 1 af Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Denne store roman – i både omfang og indhold – beskriver Margrethe den 1. vej til at herske over hele norden i middelalderen. Marstand Jørgensen giver et flot menneskeligt billede af magtmennesket og kvinden Margrete.

Jammers minde af Allan Christian Hansen (og Leonora Christina)

Denne grafiske roman er en genfortælling af Christian den 4. datter Leonora Christinas selvbiografiske værk, hvor hun beskriver sine lidelser i sit fangenskab for landsforræderi. Det originale værk, er kanoniseret i dansk litteratur, men kan være svært at gå til. Denne udgave er deriom både spændende og flot!

Vi håber på at møde dig ved udstillingen på 2. sal J

Tags
Materialer