(c) Gyldendal

Tove Ditlevsen-feber i den store verden

01.02.21
Udlandet har endelig fået øje på "vores" Tove Ditlevsen

”Det er lidt som at opdage, at Lila og Lenú – de fiktive heltinder i Elena Ferrantes Napolikvartet – er virkelige. Ditlevsens Istedgade er præcis så skarp (og farlig) som Ferrantes stradone”

– nogenlunde sådan skriver New York Times, der for nylig over to kæmpe omtaler har udråbt Tove Ditlevsens erindringer til et mesterværk. 
Andre af de store internationale aviser som bl.a. Washington Post og The Guardian er mindst lige så begejstrede. De to sidste aviser kan du i øvrigt læse hjemmefra med bibliotekets adgang til Press Reader

Mere end 40 år efter Tove Ditlevsens selvmord, ser verden nu ud til at være ramt af  en veritabel Tove Ditlevsen-feber. 
Herhjemme har unge kvindelige kunstnere som bl.a. Olga Ravn og teaterkollektivet Sort Samvittighed længe været optaget af Tove Ditlevsen, og nu er resten af verden også kommet med på vognen. 

Tove Ditlevsens sitrende forfatterskab rammer lige ned i vores optagethed af autofiktion, køn og psykisk sygdom, og hendes dagbøger føles lige så levende og aktuelle, som da de blev skrevet for mere end 50 år siden.
Du kan bestille erindringsbøgerne Barndom, Ungdom og Gift her på hjemmesiden eller få fat i dem på eReolen – og her finder du også en lang række af Ditlevsens fiktionsværker.

Kan du ikke få nok af Tove Ditlevsen, så se den smukke dokumentarfilm Tove i stykker på Filmstriben – eller oplev hende sammen med en række andre store danske forfattere i filmen Fra Brandes til Rifbjerg.
 

Materialer