Nye bøger med masser af stjerner

Denne måneds anmelderfavoritter

”Hafni fortæller” af Helle Helle
Stilistisk raffineret roman om midaldrende Hafni, der forlader sin mand og tager på roadtrip i Danmark. Til fans af Helle Helle og læsere af minimalistisk litteratur om hverdagsliv, skilsmisse og følelser. ” Helle Helles seneste roman, »Hafni fortæller«, har meget til fælles med hendes tidligere bøger, men denne gang forædles formen til et punkt, hvor minimalismen indimellem krystalliserer ind til en ren, lyrisk form. Her kan sættes et yderst sjældent lighedstegn mellem den stort fortalte historie og den sprogligt og formmæssigt stramme roman.” 6/6 stjerner – Politiken.

”Manden fra mørket” af Ole Christian Madsen
Krimi. Året er 1948. Et brutalt dobbeltmord på et midaldrende ægtepar bringer efterforsker Villy Falk og hans hold på glatis. Privat slås Falk med angst og skyldfølelse, efter at hans svoger blev dræbt i den kz-lejr, han også selv sad i.
”Filminstruktøren Ole Christian Madsen debuterer flot med spændingsroman, som er skrevet i den bedste hæsblæsende pulp fiction-stil a la amerikaneren James Ellroy.” 5/6 hjerter – Politiken. 

"Fremmede jeg kender" af Claudia Durastanti
Biografisk roman om Claudia Durastantis helt specielle opvækst i Italien og USA med to døve forældre, der både elskede og bekrigede hinanden, og Claudias mange tanker om livet, sproget og kunsten. ” Sladder, løgnehistorier, kærlighedseventyr og landsbyrygter har afsæt i forfatterens eget liv, alligevel er det så forunderligt, at det genremæssigt lader sig læse som magisk realisme.” 5/6 hjerter – Politiken.

"Sejrens by" af Salman Rushdie
Eventyrlig roman om byen og imperiet Bisnaga og troldkvinden Pampa Kampana, der skaber et helt rige med ganske andre regler og normer end mange andre steder. "Salman Rushdies " Sejrens by" er en vidunderlig roman om magt, religion og mandlig dårskab - men måske mest af alt en fejring af den fantastiske fortælling." 5/6 stjerner - Kristeligt Dagblad.

"Hvis du bankede på min dør: udvalgte digte" af Patrizia Cavalli
Smukke, selvironiske og humoristiske digte om hverdagen, livet, lidenskaben og døden. Til alle læsere - særligt læsere af lyrik.
"Den store italienske digter Patrizia Cavalli kan nu læses på dansk. Hendes digte er filosofiske, fulde af begær og lige til at forelske sig i." 5/6 hjerter - Politiken. 

Materialer