I elsker biografier!

Uenigheden om menuen skulle være and eller gås til juleaften er forhåbentligt ovre, og mysteriet om onkel Anders snød med mandlen er forhåbentlig løst, så derfor er der igen tid til at fokusere på noget der er mindst lige så vigtig.

Mon ikke at mange af jer var så heldig at finde, noget af det vi elsker aller mest på biblioteket - nemlig en bog - under juletræet (selvom vi selvfølgelig foretrækker at du låner den her hos os i stedet).

Nogle af de allermest populære bøger, især op til jul, er biografier, og sådan er det også på biblioteket. Nogle gange er det sprit nye biografier om og fra personer hvis livshistorie man ikke kendte så godt, og andre gange er det udforskende bøger med et specifik vinkel hvorigennem personens historie fortælles. Men spændende er det som ofte altid.

Vi har kigge lidt i tallene og fundet listen frem med årets aller mest udlånte biog´raffier blandt bibliotekets læselystne bogelskerer. Der er en en del sprit nye titler på pladserne, men også et par af ældre dato som i bare stadig elsker, og tak for det.

Førstepladsen indtages af Datteren, eller retter sagt af Annette Heick og hendes velskrevne biografi om sit liv både udenfor og i rampelyset skarpe pære.


Se hele top 10-listen herunder, og se hvor mange læse-krydser du kan sætte.

1: Datteren af Annette Heick

2: Mit magiske træ af Rane Willerslev

3: Tvilling, yndling, grævling: en selv(hjælps)biografi af Hella Joof

4: Undervejs: erindringer 1940-1972 af Dronning Margrethe II 

5: Vi er det liv, vi lever: en fortælling om skæbnen af Svend Brinkmann

6: Øst for paradis af Ulla Terkelsen

7: En skidt knægt af Henning Jensen

8: Jeg er hvad jeg husker: efter elektrochokket: mellem mirakler og mareridt af Peter Øvig Knudsen

9: Jorden under min mors fødder af Zeinab Mosawi

10: Store Kongensgade 23 : et essay af Søren Ulrik Thomsen, Søren Ulrik

Lige udenfor top 10 finder man b.la. også populære biografer som: Jeg er her jo: kald mig aldrig Tønder-pigen igen af Alex Berthelsen, Hostesaft for sjælen: bund eller resten i håret af Maise Njor og Et liv med LEGO af Jens Andersen.

Materialer