De bedst anmeldte bøger fra Ballerups læseklubber

Hvilke gode bøger har Ballerups læseklubber læst i 2023? Se med her!

Vi ser tilbage på Ballerups læseklubbers bogår 2023. Som altid er det en fornøjelse at dykke ned i hvilke bøger, der skabte livlige diskussioner og hvilke, der ikke hittede. Herunder kan du se de bedst anmeldte bøger fra læseklubsæson 2023:

Henriettes læseklub:

”Den inderste kerne” af Lotte Kaa Andersen
4,5 stjerner

Vi synes, at bogen går længere ud end Roman-genren, da bogen indeholder tilpas dele faglighed, biografi og historiefortælling. Hvilket kun gør bogen mere interessant. Bogen følger Inge Lehmans liv fra start til slut, hendes karriere, hendes slægt, kvinders og seismologiens udvikling samtidig med vi kommer jorden rundt. Vi kunne godt lide, at hvert kapitel havde årstal og derved Inges alder.

”11%” af Maren Uthaug 
4,5 stjerner

Vi havde en virkelig ivrig debat om bogen. 
Der er forskellige kvinderoller, selvom det er en kvindedomineret verden. Vi følger nonnerne, præsterne, rottepigerne og gadens mænd, som hver især er en lille del af samfundet. I løbet af bogen bliver det hele kædet fint sammen. Bogen er vældig godt skrevet og en fed parodi på det mandsdominerede samfund, hvilket faktisk gør bogen ret underholdende. 

”Pigen fra det store hvide skib” af Jesper Bugge Kold og Mich Vraa.
4,3 stjerner

Absolut anbefalelsesværdig bog om skibet Jutlandia. Bogen er skrevet af to mænd, men hovedpersonerne er kvinder, stort kvindesyn og stærke kvinder.
Interessant læseoplevelse, da Mollys kapitler er i datid (som en historie, der fortælles efter oplevelsen), og Yuns kapitler er i nutid (en historie, der fortælles, mens den opleves). Uden at være politisk berører bogen dilemmaet, at skibet sejler under tre flag (FN, Røde Kors og Danmark). Enkelte steder lidt sød suppe-agtig.

Læseklubben Vingebo:

”Et rigtigt liv” af Katrine Marie Guldager 
 4,4 stjerner

”Miss Island” af Audur Ava Olafsdottir 
 4,7 stjerner

”I gode hænder” af Christian Mørk 
 4,14 stjerner

”Tabita” af Iben Mondrup
4,7 stjerner 

”Thereses tilstand” af Hanne-Vibeke Holst
 4,7 stjerner

Læsehestene:

"Gud er italiener" af Eva Ravnbøl
4 stjerner

Oplysende ud fra forfatterens synsvinkel, velskrevet, letlæselig og morsom.

"Vand til blomster" af Valerie Perrin
5 stjerner

En smuk, læseværdig bog om en ung kvinde, der både er forsømt og sårbar, men som alligevel har ressourcer og er stærk - og får et godt liv.

Quindtetten:

”Pigen fra det store hvide skib” af Jesper Bugge Kold og Mich Vraa
3,5 stjerner  

Bogen giver indblik i forskellige temaer i tiden lige efter 2. verdenskrig - kvinders forhold og retsopgøret i Danmark og livet i Korea under krigen, især børns evne til at overleve.

”Kamma” af Maria Helleberg 
3,5 stjerner

Den har en god tidsbeskrivelse, men det opleves som om, der forudsættes en del paratviden om tiden.

Plushusene: 

”Rampen” af Jesper Stein
4,4 stjerner

Læseklubben torsdag i Måløv:

”Tres kilo solskin” af Hallgrimur Helgason
5,6 stjerner

”Nøjsomheden” af Stine Askov
5,5 – 6 stjerner

Er du nysgerrig på, hvad man snakker om i en læseklub? Så kan du høre mere om, hvordan man starter en læseklub, hvad man kan diskutere, få tips til gode bøger mm. torsdag den 4. januar kl. 16. på Ballerup Bibliotek. Læs mere her.

Materialer