Skift Tiger King ud med The Wolfpack

Af Anonym (ikke efterprøvet)
14.04.20
Trænger du også til at se noget andet end skøre amerikanske tiger-konger? Selvom de lyse aftener så småt er på vej, er der stadig brug for underholdning at fordrive corona-karantænen med. Vi har et forslag, hvis du trænger til en pause fra puslespil og sokke-sortering.

Du kan nemlig finde massevis af kvalitetsfilm på bibliotekernes frit tilgængelige online-tilbud, Filmstriben. Et tilbud, der ifølge DR, er, ”Så godt, at det næsten føles ulovligt".

Vi har samlet en lille top 5 liste til dig, som er et udpluk af de voksen- og dokumentarfilm, der blev streamet flest gange på Filmstriben i marts måned. Så gør som tusindvis af opslugte danskere og kom i godt selskab med markante personligheder fra både fiktionens og virkelighedens verden.

1: The Wolfpack 
Dokumentarfilm om Angulo-brødrene som har boet isoleret fra omverdenen i en lejlighed i New York i stort set hele deres liv. Søskendeflokken lærer om verdenen omkring ved at se film og efterfølgende genopføre filmene. En dag stikker en af drengene af, og hele deres univers vendes på hovedet.
Instruktør:Crystal Moselle. Filmen modtog U.S. Documentary Grand Jury Prize på filmfestivalen Sundance, og den er efterfølgende blevet kritiseret for at være for iscenesat, men døm selv – underholdt bliver du i hvert fald!

2: The Wife 
Joan Castleman (Glenn Close) er en intelligent og smuk kvinde – den perfekte hustru, der har støttet op om sin karismatiske mand Joe (Jonathan Pryce) og hans imponerende litterære karriere. Den største aften i Joes liv – den aften hvor han skal modtage Nobels Litteraturpris, beslutter Joan at give ham nådesstødet. Hun konfronterer ham med sit livs største offer og røber hemmeligheden bag hans karriere. ”The wife” er en intens og gribende rejse – en fejring af kvinder, frigørelse og modet til at finde tilbage til sig selv!
Filmen er baseret på bogen Hustruen af Meg Wolitzer.

3: Generation Wealth
Dokumentarfilm. Fotograf og filmskaber Lauren Greenfield (f. 1966) har i over 25 år dokumenteret USAs rigeste og ikke mindst de nyriges surrealistiske livsstil. Et studie i overfladedyrkelse og socialpsykologi, hvor tomheden truer bag den glitrende og glamourøse facade.

4:  The Bookshop
Året er 1959. Florence Green ankommer til en lille by i det østlige England, fast besluttet på at virkeliggøre sin drøm om at åbne og drive en boghandel.
Hendes ambitioner bliver dog hurtigt udfordret, da hun møder høflig men også hård og hensynsløs modstand fra stærke lokale kræfter i det lille bysamfund. I modgangens mørke opstår også lys gennem kærligheden til litteraturen, der bringer nye venskaber ind i Florences liv. "The bookshop" er klassisk engelsk drama baseret på bogen af samme navn af Penelope Fitzgerald.


5: Ask Dr. Ruth
Skildrer dr. Ruth Westheimers utrolige liv: En overlevende fra Holocaust, som blev USA's mest berømte sexterapeut. Idet hun nærmer sig sin 90 års fødselsdag, genoplever hun sin smertefulde fortid og usandsynlige rejse mod en karriere i front af den seksuelle revolution.