Vips-bøgerne spreder naturglæde

Smukke illustrationer og en god kombination af fiktion og fakta i børnehøjde

Der er fire bøger i serien om den lille spidsmus Vips. Billedbøgerne er smukt, naturrealistisk illustreret, og alle bøger har på bagerste side uddybende fakta om de dyr, som du har mødt i bogen. I hver bog møder du Vips, som er på tur enten ved et stengærde, bækken eller i et træ. Der bliver zoomet ind på et lille dyr og dens levevilkår gennem en hyggelig fortælling, hvor Vips forsøger at hjælpe dyrene. Gennem fortællingen får du viden om dyret og naturens gang.

I alle bøger står der fgl. som anslag:

”Næste gang du er i skoven, så sæt dig på hug, og vær helt stille et øjeblik. Måske vil du opleve, at småkryb og dyr kommer frem. Hvis du er heldig, kommer en lillebitte skikkelse med vandrestav og strikket hue gående. Det er spidsmusen Vips, som skal ud på nye eventyr. Som du vil forstå, er Vips lidt ud over det sædvanlige. Almindelige spidsmus har altid travlt med at lede efter små insekter, orme og andet spiseligt. De kan selv blive ædt af ugler, men andre rovdyr synes, de smager dårligt. I virkeligheden er spidsmus slet ikke mus, men insektædere, som er beslægtede med muldvarpe, som også elsker orme.”

Det er Oskar Jonsson, der både har skrevet og illustreret bøgerne. Læs bøgerne om Vips og få inspiration til at gå på opdagelse i naturen.

Du finder billedbøgerne om Vips i Spor 3’s billedbogstog under J eller ude i kulturhusene i billedbogskrybberne.

God læselyst!

Materialer