Billede fra computerspil

Bibliotek eller borg?

02.07.19
Harry Potter: Wizards Unite foregår på Ballerup Bibliotek

Sommerens nye dille

Spillet, som mange Harry Potter-fans har ventet på, er nu ude på mobiltelefoner omkring os! 
De fleste kan huske Pokémon Go og alle de mennesker, der gik rundt med næsen i deres mobiltelefoner i jagten på Pokémons. Nu har udvikleren bag Pokémon Go lanceret et nyt spil i samme genre. Denne gang bygger spillet på Harry Potter og det eventyrlige troldmandsunivers, og noget tyder på, at Harry Potter: Wizards Unite kan blive en lige så populær dille denne sommer – spillet topper i hvert fald App Stores spilliste lige nu.

Selve spillet

I stedet for at gå rundt og lede efter Pokémons er det nu muligt at gå rundt i den virkelige verden og kaste magi, befri tilfangetagne Hogwartselever og spøgelser og meget mere. Det er de såkaldte ”Foundables”, man skal indfange og sende tilbage, hvor de hører til. ”Foundables” er elementer fra den magiske verden, der er kommet over i den ikke-magiske verden. Som troldmænd og hekse skal man forsøge at holde de magiske objekter i sikkerhed fra muggler-øjne.

I stedet for Pokéstops og Pokéballs er det nu kroer og ”Spell Energy” man kan besøge. Hvis man besøger disse virtuelle kroer ved forskellige virkelige steder, kan man få ”Spell Energy”. Det er også muligt at blive venner med andre spillere og sammen kæmpe mod dødsgardister, varulve og andre farlige modstandere.  

Ballerup Borg-Bibliotek

Vores børnebibliotekar og Harry Potter-fan, Camilla Duvald, har kastet sig over spillet med stor fornøjelse og opdagede til sin glæde, at Ballerup Bibliotek er en slags borg i spillet. 
"Jeg blev vildt overrasket, da jeg så alle de ting, man kan her på Ballerup Bibliotek. Jeg skulle bl.a. redde en Ravenclaw-elev, som var fanget i en slyngplante, og jeg kæmpede med en kæmpeedderkop og en varulv, som jeg var lige ved at tabe til", fortæller Camilla og tilføjer "Jeg blev grebet lige med det samme og skal helt sikkert spille noget mere".

Vil du også kæmpe med edderkopper og andre (u)hyggelige væsener, så grib din telefon og kom en tur på Ballerup Bibliotek og prøv Harry Potter: Wizard Unite.

screendump fra spil

Hvis du har læst Harry Potter og godt kunne tænke dig flere fede læseoplevelser, kan Camilla Duvald anbefale disse serier.
Rigtig god fornøjelse og god sommer :-)

Materialer