Billede af spilforside

Forældreguide: World’s End Club(Switch)

Tegneserieagtigt psykologisk gys

Aldersgrænse: 16 år

World’s End Club er et udforskningsspil, hvis indledende historie er meget tydeligt inspireret af den japanske film/manga ”Battle Royale” (altså ikke spilgenren – så forvent ikke Fortnite). 

En gruppe skoleelever på udflugt vågner op i en forlystelsespark under vandet, hvor de får at vide, at de skal konkurrere mod hinanden om – som den eneste - at slippe derfra med livet i behold. Det skal afsløres her, at det lykkes dem alle at slippe væk inden for den første time, og derefter udforsker den lille gruppe et post-apokalyptisk Japan, hvor de kæmper mod en række forskellige monstre i et 2D-platformsspil. 

Selve spillet er i en meget tegneserieagtig grafik, men i starten ser eleverne en film i bussen, som portrætterer den situation, de kommer til at havne i, men i mere realistisk grafikstil. Denne film har elementer af tortur, og en af eleverne i filmen får en indsprøjtning med en mystisk væske.

Sprogbruget i spillet er mild, og der er intet seksuelt indhold eller alkohol. Der er heller ikke direkte referencer til stoffer, ud over den førnævnte film.

Aldersgrænsen på 16 år er fin. Til trods for den relativt nuttede grafik, har spillet et ret mørkt tema, og kan være skræmmende for mindre børn. Hvis dit barn kan tåle at se gyserfilm er der ikke så meget at være bekymret for.

Lignende spil: Until Dawn, Zero Escape-serien, Dead Cells

Materialer