Billede af spilforside

Forældreguide: Greedfall(PS5, Xbox One/Series X)

Magisk kolonialisme

Aldersgrænse: 18 år

Greedfall er et rollespil, der foregår i en alternativ version af 1600-tallet, hvor magi er virkelighed. Man styrer karakteren De Sardet – en diplomat fra et købmandslaug, der er blevet inficeret med en mystisk sygdom, og drager på en rejse til det nyopdagede land Teer Fradee, hvor det rygtes, at man kan finde kuren.

I løbet af spillet har man mulighed for at vælge, hvordan man vil svare i samtaler med både indfødte og kolonimagterne, og man skal ofte vælge mellem de to sider. Udover dette er der masser af mindre missioner, hvor dine valg også har en betydning i større eller mindre grad. 

Til trods for de mange kampe, man skal igennem, hvor man bekæmper mennesker, dyr og magiske monstre med magi og diverse nærkamps- og skydevåben, er spillet ikke overdrevet blodigt. Der er små blodsprøjt, når man rammer fjenderne, og enkelte scener har også portrættering af blod – inklusive én scene, hvor en karakter skyder sig selv i hovedet. 

Spillet har ikke direkte portrættering af sex, men det er muligt at ”charmere” forskellige af sine følgere, hvor der vil blive vist en kort scene, der indikerer, at sex finder sted, men klipper væk før der sker noget grafisk. Enkelte monstre har synlige, menneskelignende bryster.

Der er også referencer til og portrætteringer af bordeller – igen uden at vise nogen seksuelle handlinger.

Alkohol og stoffer spiller en rolle i spillet, men er ikke i stærk fokus. I en mission skal man forgifte en sending vin med et euforiserende stof. 

Sprogbruget i spillet er lidt groft – uden dog at blive meget udtalt. Ordet shit bruges ind imellem.

Aldersgrænsen på 18 år er højt sat, og er sandsynligvis primært på grund af de synlige monster-bryster. Hvis dit barn kan spille spil som The Witcher 3 eller Mass Effect-serien er der ikke noget at være bekymret for.

Lignende spil: The Witcher-serien, Mass Effect-serien, Fable-serien

Materialer