Emneord
bolsjer
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
Type
Bog
Format
illustreret i farver
Sprog
dansk
Emneord
Emnetal
64.18
ISBN
8777216539
Udgave
5. oplag (2005)
Omfang
72 sider
Forlag
Klematis
Målgruppe
folkeskoleniveaubørnematerialer
Alder
Fra 13 år
Anmeldelser
Jyllands-posten, 1996-10-03
Folkeskolen, Årg. 114, nr. 4 (1997)
Lektørudtalelse
Yderst appetitligt og forbilledligt pædagogisk i både tekst og billede gives her opskrifter til bolsjefremstilling på hobbyniveau. Forordet forklarer, hvordan bogen bruges og nævner fordelene ved at lave bolsjer selv: det er sjovt, og man er herre over de anvendte tilsætningsstoffer, af hvilke denne bog udelukkende anvender de naturlige eller "naturidentiske". Først forklares om redskaber og processer, og derefter følger et stort og varieret antal opskrifter i stigende sværhedsgrad. Dvs. her sluttes med fyldte bolsjer, bolsjer med indviklede mønstre i midten og alternative fantasifulde udformninger af bolsjemassen. Samtidig samles flere opskrifter under hovedoverskrifter som hhv. påske-, sommer-, efterårs- og julebolsjer, gammeldags og syrlige bolsjer osv. Der sluttes med sukkerfri bolsjer samt en gennemgang af oprindelse og indhold i de anvendte farve- og smagsstoffer. Fine, små fotos støtter forklaringerne og store helsides superæstetiske opstillinger af de færdige produkter stimulerer mundvandet. Glem alt om huller i tænderne, tænk istedet på det hul i bogbestanden, der hermed kan plomberes. Af nyere om emnet findes kun den mere beskedne Lotus: Bolsje-kogebogen (1995). Fremstillingen kræver voksen præcision og hurtighed, men de nødvendige hjælpere kan sagtens være børn