Bæredygtig? | Ballerup Bibliotekerne

Bæredygtig?

Lever du bæredygtigt? Det er nok de færreste der kan svare ja til det - for hvad er bæredygtighed overhovedet? Er det at genbruge vores affald? Købe færre ting? At undgå flyrejser? Spise linser morgen middag og aften?

Vi ved, at klimaet forandrer sig hurtigere og hurtigere mod en varmere fremtid, men hvordan kan vi som almindelige borgere gøre noget ved det kæmpe problem? 

Ballerup Bibliotekerne sætter fokus på bæredygtighed og grønne løsninger i april og maj – det spirer frem med grønne planter udenfor, og det gør det også snart inden for på biblioteket i vores udstilling om bæredygtige løsninger. 

Glæd dig til en masse spændende arrangementer om bæredygtighed med fokus på bæredygtig mad, bæredygtige byer og bæredygtigt forbrug. 

Onsdag den 18. april får vi besøg af klimaeksperten Jesper Theilgaard, der efter en lang karriere hos Danmarks Radio nu har viet sin tid til at fortælle om vores klima under forandring. Hvad betyder det, når klimaet bliver varmere? 

Mandag den 30. april kan du smage på genren, når vores litteraturformidlere Cecilie, Jette og Andreas lukker op for de litterære godbidder om vores planet.

Onsdag den 9. maj dækker vi bordene til en lækker vegetarmiddag fra Baglokalet. Efter maden diskuterer klimaeksperten Theresa Scavenius og bioetikeren Mickey Gjerris, hvordan vi kan bevare optimismen og tro på, at vi kan undgå klimakaos? Er det politikernes ansvar? Er det os forbrugere, der har ansvaret? Og hvorfor kan vi ikke tage den globale opvarmning mere alvorligt, end det er tilfældet?

Se menuen her: Bæredygtig debatmiddag

Torsdag den 17. maj kan du få et glimt af fremtidens bæredygtige byer, når direktøren for den grønne tænketank Concito og Trine Baarstøm fra Ballerup Kommune fortæller om, hvordan vi får byerne gjort Co2 neutrale og bæredygtige. 

Lørdag den 26. maj går Ballerup Bibliotek helt i grønt og viser dig, hvordan du kan leve mere bæredygtigt i hverdagen. Masser af aktiviteter for både børn og voksne. Reparer dine ting, pimp din cykel sommerklar og byt bøger, tøj og legetøj og meget mere.