Børnebibliotekar Sarah Sibbern med et udvalg af filtkunsten
Børnebibliotekar Sarah Sibbern med et udvalg af filtkunsten

Magisk samarbejde mellem børn og filtkunstner  

20.04.23
Skovlunde Kulturhus bliver udsmykket med farverige kunstværker

Når børn møder kunst og arbejder sammen med professionelle kunstnere, kan der opstå magi.
Og magi er der opstået i Skovlunde Kulturhus, hvor børn fra Skovlunde Skoles 4. klasser sammen med den anerkendte filtkunstner Andreas Schulenburg og Ballerup Musik- og Kulturskole har skabt en eventyrlig verden af farver og sjove figurer, der spreder glæde i hele kulturhuset.   

Børnene har i løbet af kunstprojektet lært at arbejde med filt og har med 20 kg uld, nåle, vand, sæbe og en stor portion fantasi og arbejdsglæde skabt en masse forskellige udsmykninger til børnebiblioteket, som nu pynter på væggene og lofterne.
Nogle af værkerne hænger ned fra loftet og kan nydes af små besøgende, som ligger på ryggen og kigger op på loftet.

Med filt kan børnene på ret kort tid skabe flotte resultater, selvom de ikke har arbejdet med filt før.

Filten er både udtryksfuld og plastisk, og børnene har derfor kunnet lave både flade og skulpturelle former med den. Resultatet er en række farverige og sjove værker og figurer, der har fået lige det udtryk, børnene gerne ville have frem.

Hentede inspiration i kulturhuset

Undervejs i forløbet besøgte børnene flere gange biblioteket for at hente inspiration.

”Børnene har været virkelig gode til at forstå, hvordan værkerne kan indgå i børnebiblioteket både som udsmykning og som en slags alternativ skiltning ved forskellige slags bøger”, fortæller Sarah Sibbern fra Skovlunde Kulturhus.

Børnene gik til opgaven med stor omsorgsfuldhed og forståelse for, at værkerne skal kunne opleves mange år frem.
Nogle af børnene talte endda om, at de ville komme og kigge på værkerne, når de engang selv får børn.

Sarah og Gerd fra Skovlunde Kulturhus har været meget imponerede over børnene:

”Vi kan mærke, at børnene har fået et tættere forhold til kulturhuset med dette kunstprojekt. De har været med til at skabe noget til huset, og de har kunnet mærke, at vi tror på dem, så nu er det DERES hus. Vi glæder os helt vildt til de kommer forbi med forældre og bedsteforældre og peger og fortæller!” 

Kunstprojektet er blevet til i samarbejde mellem Skovlunde Kulturhus, Skovlunde Skoles 4. klasser, filtkunstneren Andreas Schulenburg og Ballerup Musik- og Kulturskole og er blevet realiseret med støtte fra Børnekunstpuljen, Kultur- og Fritidsudvalget, Ballerup Kommune.