Skal du være med i et nyt fællesskab i 2024?

Find dit nye fællesskab her

Har du endnu ikke fundet dit nytårsfortsæt, har vi fundet et til dig - du skal da være med i et nyt fællesskab! Og heldigvis har vi her på biblioteket en masse forskellige fællesskaber, du kan blive en del af. 

På biblioteket er vi nemlig vilde med fællesskaber, og vi arbejder året rundt på at skabe nye fællesskaber og understøtte de eksisterende. Vi har sågar et helt ”fællesskabshus” - nemlig Posthuset – og en helt sektion om fællesskaber på vores hjemmeside. 

Men hvorfor er fællesskab så vigtigt? Jo, for at komme med et citat fra den norske hitserie ”Skam”: ”Mennesker trenger mennesker”. Vi har altså helt enkelt brug for andre mennesker. Og studier viser da også, at de positive fordele ved at indgå i et fællesskab er mange. Det modvirker ensomhed. Det fremmer mellemmenneskelig forståelse og skaber tillid. Og det kan sågar forlænge din levetid!

Heldigvis har vi her på biblioteket mange muligheder for at blive en del af et fællesskab – find dit fællesskab herunder:
  
Til dig, der elsker at være kreativ, har vi flere fællesskaber fx torsdagshygge, varmestuestrik, strikke-café i Skovlunde, Posthusets akvarelklub og strikkecafé med Mødrehjælpen.

Elsker du at reparere og bygge ting? Så er det grønne værksted i Posthuset noget for dig. Her hjælper vi andre med stort og småt – og så er det også os, der står bag den fine togbane i børnebiblioteket Spor 3. 

Går du rundt med en opfinder eller designer gemt i maven? Og er du mellem 12/13 år og 18 år? Så kan du besøge Designklubben eller Opfinderværkstedet, der har base i Tech-teket. Vi glæder os til at høre dine idéer!

Hygger du dig med at stå i køkkenet? Og at småsludre og hygge med andre folk? Så er caféen i Skovlunde dit nye, hyggelige fællesskab i 2024. 

Er du en vaskeægte brætspilsentusiast eller måske nysgerrig på brætspil, så har du nu et sted at tage hen og spille hver onsdag aften og hver anden søndag. Her mødes den populære brætspilsforening ”Across the Board” nemlig og hygger med alverdens brætspil – og du skal da med!

Er du mere specifikt til Warhammer, så kan vi i Ballerup også prale af at have en Warhammer-klub! Warhammer er et middelalderinspireret fantasy-figurspil, som er både fantasifuldt og rigtig sjovt! 

Er du en mand på 60+ år, der kan lide at mødes med andre over en kop kaffe og et spændende emne, så er Hemingway Klubben fællesskabet for dig. Vi mødes hver anden mandag på Posthuset.

Og så har vi jo bibliotekets klassiske fællesskab: bogklubberne! Vi har bogklubber i såvel Ballerup som Skovlunde og Måløv. Vil du være med i en bogklub, så kontakt os på ballerup-bibliotek@balk.dk

Går du med en idé til at nyt fællesskab i Ballerup? Så lad os høre fra dig, så kan vi hjælpe dig med at få din fællesskabsdrøm til at gå i opfyldelse. Skriv til Pil på pilh@balk.dk

Læs mere om alle de skønne fællesskaber her.