Byhaverne blomstrer

02.05.18
De nye byhaver ved Skovlunde Kulturhus er åbnet
Lørdag den 21. april blev 14 nye byhaver ved Skovlunde Kulturhus åbnet med pomp og pragt.
Formålet med byhaverne er at tilbyde børnefamilier, skoleklasser, en børnehavegruppe eller seniorer, der ikke har egen have, en mulighed for at dyrke deres eget grønt, bær og krydderurter og samtidig tage del i fællesskabet omkring det.
 
Haverne består af flotte nye højbede og to bistader, der forhåbentlig kommer til at summe af flittige bier, der kan bestøve de spæde planter og senere producere dejlig lokal byhave-honning.
 
- Ballerup Bibliotekerne har dette forår fokus på bæredygtighed, og netop bierne er truet af klimaforandringer og forurening, fortæller Susan Broager fra Skovlunde Kulturhus, der er en af initiativtagerne til byhaverne. Vi har været så heldige at få støttemidler til bistaderne, blandt andet for at bierne skal være omdrejningspunktet for kommende arrangementer, hvor vi sætter fokus på, hvorfor bier er vigtige for vores klode. 
 
Om byhaverne
Byhaverne i Skovlunde Kulturhus drives i tæt samarbejde med en meget engageret gruppe Skovlundeborgere, som fører overordnet tilsyn med haverne og hjælper med at arrangere særlige tilbud som fx en dag med bålmad eller andre aktiviteter, der kan involvere brugerne af haven og give mulighed for at mødes på tværs af generationer.
 
4H har hjulpet
Byhaverne har modtaget støtte fra bl.a. 4H. Se her, hvad 4H fortæller om Skovlundes nye byhaver.
 
Medarbejderne i kulturhuset glæder sig til at se haven spire, mennesker mødes og nyde, at det summer af liv. Kom endelig forbi Skovlunde Kulturhus og nyd et smukt grønt frirum.
Vil du vide mere om haverne, kan du kontakte Susan Broager på sbg@balk.dk