Biblo-venner

26.11.21
Byens borgere hjælper hinanden

Ballerup Bibliotekerne har udviklet et nyt tilbud, der sætter borgere i kontakt med hinanden. Ideen er at give en håndsrækning til dem, der af en eller anden grund har svært ved selv at tage på biblioteket og hente eller aflevere materialer. Vi kalder det Biblo-venner.

Måske har du svært ved at komme på biblioteket , eller måske kender du nogen, der kan have glæde af lidt hjælp, så kan en Biblo-ven være noget for dig eller din bekendt.
Vores Biblo-venner er helt almindelige mennesker i dit nabolag, som har lyst til at give lidt af deres tid for at hjælpe andre. 

”Under Corona-nedlukningen oplevede vi borgere, som hjalp med at hente madvarer, bøger osv. til udsatte borgere. Dette fik os til at tænke, om man kunne lave lignende tiltag på biblioteket”, fortæller Pauline Raff, leder af Publikum og Formidling. 

Pauline og hendes kolleger gik i gang med at udvikle på ideen, som nu er blevet til Biblo-ven. 

Biblo-venner er frivillige

På Ballerup Bibliotek sætter vi dig i kontakt med en frivillig Biblo-ven, som kan hjælpe med at aflevere eller låne bøger eller andet for dig fra dit lokale bibliotek. 
Vi har allerede et korps af frivillige, som enten selv har henvendt sig eller er frivillige hos Ældresagen. 

Sådan får du en Biblo-ven

Hvis du synes, at dette er noget for dig, så sætter vi dig i kontakt med en frivillig Biblo-ven, som kan hjælpe dig med at gøre brug af bibliotekets mange tilbud.

”Vi sørger for at interviewe den frivillige grundigt, og vi tjekker naturligvis også straffeattest, inden vi siger god for en frivillig, fortæller Pauline Raff og tilføjer ”Vi håber, at ordningen kan være til glæde for begge parter”.

Få mere at vide

Vil du høre mere om Biblo-ven, er du velkommen til at kontakte Ballerup Bibliotekerne på 44 33 33 33 eller skrive en e-mail til Iben Kyung Madsen på ikh@balk.dk
 

Tags