gruppe unge vand græs Sydhavnstippen

Noget ungt og grønt

Ballerup Bibliotekerne efterlyser unge, som har lyst til at engagere sig i et mere bæredygtigt liv.

Her i det nye år vil vi gerne sætte fokus på jer der er optaget af klima og miljø. Jer, der spekulerer over, hvad det er for en fremtid, vi står overfor? Jer, der har tanker og holdninger til klima og miljø. Jer, der har store eller små drømme og ideer til, hvad vi kan gøre lige nu for at skabe en mere bæredygtig verden.

Vi lægger ud med en række events lavet sammen med GRO SELV. GRO SELV er et åbent projektfællesskab for unge, der ønsker at gøre bæredygtighed mere virkeligt og praktisk gennem workshops og events.
Som en del af Danmarks grønne tænketank CONCITO er projektfællesskabet et sted, hvor man kan mødes og udvikle idéer, udveksle viden, fejre og eksperimentere med grønne projekter. Læs mere om GROSELV her

Lær at fermentere

Det første event vil være en virtuel workshop på Facebook, her vil tre unge GRO SELV’ere vise, hvordan man fermenterer og på anden vis får fødevarer til at få en længere holdbarhed. Det kommer til at foregå torsdag den 4 februar kl 16.30-17.30.
Læs mere om workshoppen og tilmeld dig her.

PÅ grund af COVID-19 vil de efterfølgende events sikkert også komme til at foregå på Facebook - eller en anden digital kanal - men vi håber på, at vi senere kan rykke ud i naturen, ind i biblioteket og Makerspace. Hvis du er ung og har lyst til at være med i GRO SELV er mulighederne mange.
Klik her og læs hvordan du kan være med i fællesskabet ,eller send en mail for mere info til ml@concito.dk eller ries@balk.dk

Har du grønne ideer?

Er du ung, og har du grønne ideer, så kan det være, at biblioteket kan hjælpe dig med at realisere en idé eller et projekt. Måske har du lyst til at bygge en byhave ved et kollegie, eksperimentere med grønne growwalls, foodcomputere eller byggeri med tang?
Kom med dine ideer, og så ser vi på, hvordan vi på biblioteket kan hjælpe med at gøre ideerne til virkelighed.
Måske vil du stable en debataften på benene eller bruge vores Makerspace til at bygge projekter som disse: ”Skab en have” og  ”Et byhavemøbel”. Hvis I kunne tænke jer at organiserer jer i et råd eller en forening er I også velkomne til at låne vores lokaler.

Opfordringen lyder: del alle jeres grønne tanker, ideer, bekymringer, skole- eller fritidsprojekter og skab et mangfoldigt fællesskab, hvor alle kan gøre store og små ting for en mere bæredygtig fremtid.