Hængekøje i solskin

Solrige sommerbøger

16.07.20
Vi anbefaler romaner, der emmer af sol og sommer

Sommerens varme, sindets sløvhed og sansernes vækkelse er et tilbagevendende motiv i de allerbedste sommerromaner. Vi har samlet en perlerække solrige romaner som inspiration til din sommerlæsning.

Françoise Sagan: Bonjour tristesse
17-årige Cécile rejser med sin unge og smukke Don Juan-far til Sydfrankrig. Med sig har faren sin unge elskerinde, og de tre danner et perfekt og ubekymret trekløver i Céciles øjne. De slænger sig dovent på stranden og drikker kølig hvidvin i skyggen. Men hvad Cécile ikke ved er, at faren har inviteret en gammel veninde – Anne. Da hun ankommer bliver det tydeligt for Cécile, at faren og Anne er forelskede og har planer om at blive gift. Med truslen om et mere konformt og ufrit liv hængende over hovedet, udtænker Cécile en snedig plan, som får fatale konsekvenser.  

André Aciman: Call me by your name
Dette er en følsom, sanselig og sommerlig roman-blockbuster om den unge Elio, der tilbringer sin sommer i familiens hus i Italien. Elios far er sprogforsker og får hvert år besøg af en forskningsassistent henover sommeren. Denne skæbnesvangre sommer er det den lidt ældre, cool og smukke Oliver. Mens den italienske sommervarme brager derudaf, opstår der et ufravigeligt begær mellem Elio og Oliver. Det udvikler sig til en stormende og smertelig kærlighedsaffære. Hvis du støder på en regnvejrsdag i hængekøjen, råder biblioteket også over den smukke filmatisering af romanen.

F. Scott Fitzgerald: Den store Gatsby
Denne amerikanske klassiker er et studie i hed coolness, intriger og sommerlig overdådighed. Den unge fortæller Nick flytter en sommer i de brølende 20’ere til Long Island, og ind i huset lige ved siden af Jay Gatsby, der er en ekstravagant millionær. Gatsby holder store, celebre fester i sin have, og de bliver sommerens tilløbsstykke. I sommerheden dukker gamle flammer op og vores karakterer glemmer et øjeblik, hvem der er gift med hvem. Det ender (naturligvis) i et tragisk inferno af jalousi og vrede.

Rachel Cusk: Omrids
Forfatteren Faye rejser en glohed sommer til Athen for at undervise på et skrivekursus. Det er småt med penge og hjemme efterlader hun sig sine børn og sit forliste parforhold. Allerede fra første side står det klart, at hun suger til sig af andre menneskers historier, deres fysiske udtryk, deres motiver for handle som de gør, deres glæder og sorger. Gennem Fayes samtaler med de mennesker, hun møder, giver romanen et omrids af Fayes egen flimrede person. ”Omrids” markerer starten på Rachel Cusks Faye-trilogi og er en stor læseoplevelse, som er pakket ind i en lille sommerbog.

Materialer