Se eller gense: Özlem Cekic & Merete Pryds Helle

15.02.22
Se med hjemmefra, når den tidligere politiker, brobygger og forfatter Özlem Cekic og forfatter Merete Pryds Helle mødes i en samtale om relationer på godt og ondt

Denne aften kan du se frem til en spændende og rørende samtale mellem to forfattere, der begge giver et indblik i deres egne livshistorier og personlige oplevelser. Mens Özlem Cekic inviterer sig selv til dialogkaffe med mennesker, hun er uenig med, tager Merete Pryds Helle livtag med familien og menneskets (u)skønheder gennem det 20. århundrede.

De to forfattere bliver interviewet på Nakskov Bibliotek som en del af projektet "Viden og oplevelser live med bibliotekerne", der med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen er blevet til i et samarbejde mellem seks danske biblioteker, herunder Ballerup Bibliotek. Samtalen er den sidste i en række af seks online forfattermøder, som gennem 2021 og 2022 har budt på møder mellem bl.a. Svend Brinkmann og Erlend Loe, Leonora Christina Skov og Rane Willerslev og senest Dorthe Nors og Malte Tellerup. Interviewet finder denne gang sted på Nakskov Bibliotek og modereres af biblioteksformidler Mille Gross Christiansen fra LollandBibliotekerne.

Om Özlem Cekic

Özlem Cekic er sygeplejerske, tidligere politiker, aktiv debattør, mønsterbryder, brobygger og forfatter. Hun er også en af de ganske få danskere, der har holdt en TED-talk på den store scene i New York under overskriften ”Dialogkaffe”, der er blevet vist mere end 2 mio. gange. I al sin enkelthed går konceptet ”dialogkaffe” ud på, at hun opsøger personer, der ytrer sig i hårde vendinger, og inviterer til en konstruktiv snak over en kop kaffe.

Özlem Cekic er forfatter til flere bøger, bl.a. selvbiografien ”Fra Føtex til Folketinget” (2017), ”Brobyggere” (2020) om forholdet mellem hende og rabbineren Bent Melchior samt børnebogsserien om pigen Ayse med minoritetsrødder i en dansk hverdag. I 2021 udgav hun bogen ”Tak for kaffe – den svære kunst at tale sammen”. Heri giver hun redskaber til at skabe konstruktive samtaler over familiemiddage, på arbejdspladsen og på de sociale medier. I dag er hun generalsekretær for Foreningen Brobyggerne – Center for dialogkaffe.

Om Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle er forfatter og pioner i digital litteratur. Hun har et langt og anmelderrost forfatterskab bag sig. Hun har udgivet alt lige fra børnebøger og essays til anmeldelser, SMS-fortællinger, brevromaner og slægtskrøniker. Hun er kendt for romanerne ”Vandpest”, ”Oh Romeo” og ”Hej menneske”, men hendes folkelige gennembrud kom med den prisbelønnede slægtsroman ”Folkets skønhed” fra 2016. For denne modtog hun De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris og blev nomineret til DR Romanprisen. I 2018 udkom ”Vi kunne alt”, en selvstændig efterfølger til ”Folkets skønhed”, og året efter revitaliserede hun Henrik Ibsens klassiker ”Et dukkehjem” (1879) med romanen ”Nora”. Den 22. februar udkommer hendes nye roman ”Det vågne hjerte”, den sidste bog i trilogien, der begyndte med ”Folkets skønhed” og som kortlægger det 20. århundredes danmarkshistorie med kvinderne i centrum fra Langelands husmødre i 30’erne til kvindebevægelsen i 1984.

Merete Pryds Helle er kendt for at eksperimentere med stilarter og litterære genrer. Gennemgående for hendes forfatterskab er en undersøgende tilgang til sprog, kultur og menneskelige relationer. 

Om arrangementet

Aftenens samtale bliver livestreamet via bibliotekets Facebook-side og hjemmeside den 21. februar kl. 19, så du kan se med hjemmefra. Det koster ikke noget at se med, og tilmelding er ikke nødvendig. Det er ikke muligt at møde fysisk frem, da samtalen foregår uden publikum. Projektet er blevet til i et samarbejde mellem LollandBibliotekerne, Glostrup Bibliotek, Gentofte Bibliotekerne, Ballerup Bibliotekerne, Fredensborg Bibliotek og Slagelse Bibliotek.

Livestream via Facebook: https://fb.me/e/2PeF7m9Zn

Eller her på vores hjemmeside: 

Materialer