Personalets julelæsning

Det skal vi læse i juleferien

Marie, litteraturformidler:
I juleferien skal jeg fordybe mig i en af Bibliotekets nye udvalgte, nemlig franske Fatima Daas’ roman ”Den yngste”. 

”Mennesker som hende eksisterede ikke i de franske romaner. Men så skrev hun selv en” står der på bagsiden af bogen, og den teaser kan jeg ikke stå for!
Daas har rødder i Algeriet og er vokset op i en forstad til Paris. Derudover er hun lesbisk, praktiserende muslim, universitetsstuderende, lillesøster og en masse andet. Der er altså rigeligt at forholde sig til, og det er netop hvad Daas forsøger i denne lille bog. Hvert kapitel begynder med sætningen ”Jeg hedder Fatima Daas” og er en undersøgelse af en eller flere aspekter af hendes identitet. Hvordan er hun blevet, som hun er blevet? Og hvad betyder det for hendes livs muligheder og begrænsninger? 

Sarah, litteraturformidler:
Jeg vil bruge juleferien på at læse ”Normal opførsel” af Marie Hougaard. Her har vi at gøre med en vaskeægte parforholdsgyser, hvor siderne nærmest vender sig selv. Julen er ofte en svær tid, når det kommer til familie- og parfoldsdynamikker, og derfor er det rart at kunne spejle sig i litteraturen – især når karaktererne har det lidt værre end én selv!
Vores hovedperson er en selvstændig og succesfuld kvinde, der dog savner tosomheden i et parhold. Derfor giver hun online dating en chance. Hun møder en flot, velhavende mand, og på overfladen er de det perfekte par. Men lige under lakken hober problemerne sig op – og snart springer det hele i luften…
Psst! Bogen findes lige nu som Bibliotekets Udvalgte!

Jakob, faglig formidler: 
Jeg elsker juletid, men den kan også være stressende med mange sammenkomster, deadlines og gaveindkøb, der helst skal gå op i en højere enhed, inden juleferien banker på døren. Derfor vil jeg – SKAL jeg – finde tid til at læse "Lev mere, tænk mindre" af Pia Callesen. Bogen fokuserer på metakognitiv terapi og giver konkrete forslag til, hvordan man selv kan ændre sin tankegang, så den fritages for grublerier - f.eks. ved at lade tankerne være og gøre mindre ved dem. Men hvordan gør man lige det? 

Cecilia, kulturformidler:
Solhvervet og lysets genkomst skal fejres med læsning af blandt andet Malene Ravns ”Den virkelige verden”. Den handler om 1960'erne eksperimenterende LSD-behandling af psykisk syge på Frederiksberg Hospital. 
I romanen følger man den unge ambitiøse læge Edith, der går pligtopfyldende til opgaven, selvom patienterne ikke får det bedre. 

Cecilie, litteraturformidler: 
For tiden går jeg og har lyst til at læse noget hyggeligt. Og egentlig også gerne noget med et godt mysterium. Derfor tager jeg "Torsdagsmordklubben" af Richard Osman med på juleferie, da den virker som det perfekte match. Bogen handler om de fire pensionister Elizabeth, Joyce, Ibrahim og Ron, der bor i seniorlandsbyen Coopers Chase, og mødes hver torsdag over deres fælles interesse for uopklarede mordsager. Da et virkeligt mord finder sted, kaster ”Torsdagsmordklubben” sig ind i opklaringsarbejdet på en morder i deres midte. Rigtig mange kolleger og læseglade gæster på biblioteket har talt godt ”Torsdagsmordklubben”, så ferien kan ikke komme hurtigt nok.  

Vi ønsker jer en god jul med en masse skønne og lærerige læseoplevelser!

Materialer