Mor og far drikker for meget

18-årige Siv er på vogntur med sine klassekammerater for at fejre, at de netop er blevet studenter. Det burde være den bedste dag i hele hendes ungdom, men for Siv handler det kun om at slippe helskindet igennem vognturen. For Siv bor alene med sin kærlige, men utilregnelige mor, som har et alkoholmisbrug.

Dette er virkeligheden for karakteren Siv i filmen ”Næste stop”, men det er desværre også en virkelighed som mange danske børn og unge kender fra deres eget liv. Filmen er en del af en landsdækkende kampagne, der skal skabe opmærksomhed og nedbryde tabuer om alkoholmisbrug i hjemmet.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at 122.000 børn i Danmark vokser op i familier med voldsomme alkoholproblemer. Det er et stort tabuiseret problem, men budskabet i kampagnen er klar: Det giver respekt at gøre noget ved sit alkoholproblem!

Hos Alkohol & Samfund kan du finde hjælp både hvis du er et barn eller en ung der vokser op i familier med alkoholproblemer, eller hvis du er en voksen der drikker for meget eller er pårørende til en der gør.

Hjælp til BØRN/UNGE (Find også de 9 gode råd fra artiklen her)
Hjælp til VOKSNE

Se filmen ”Næste stop” på Filmstriben


9 gode råd til unge og børn i familier med alkoholproblemer

Det er ikke din skyld
Husk altid! Det er aldrig din skyld, at din mor eller far drikker.

Du er ikke alene
Der er 122.000 børn og unge, der vokser op i en familie med alkoholproblemer. Du kan møde nogle af dem på Hope Ung Mødestedet

Skriv dine tanker ned
Det er svært at have en masse tanker og følelser, som du ikke deler med andre. Første skridt kan være at skrive tankerne ned. Se hvad andre skriver HER.

Voksne skal have hjælp af voksne
Det er ikke dig, der skal få din mor eller far til at holde op med at drikke. De skal have hjælp af andre voksne.

Tal med andre om det
Det kan være svært at tale med en ven, om det der gør dig ked af det, men det er en stor hjælp, så du ikke sidder alene med dine tanker.

Læs mere om det
Der er mange bøger om at vokse op i en familie, hvor mor eller far drikker. Bøgerne er proppet med øvelser, tips og gode råd. Se en liste med bøger HER eller find både film og bøger under artiklen.

Lav noget der gør dig glad
Vær sammen med dine venner, dyrk sport eller brug tid på dine andre interesser.

Skriv til eksperterne på Brevkassen
Skriv dine spørgsmål til eksperterne på Brevkassen, det er gratis og du er anonym. Skriv dit spørgsmål HER.

Ring til Børnetelefonen
På Børnetelefonen kan du fortælle en voksen, hvordan du har det. Du behøver ikke at sige, hvem du er. Ring 116 111

Tags
Materialer