Love is in the air

Af Anonym (ikke efterprøvet)
14.02.24
Sig det med bøger!

Vi nærmer os den 14 februar dvs. Valentinsdag - kærlighedens store fejring! 

Er der noget bedre end at fejre Valentinsdag med en stakfuld vidunderlige romaner om kærlighed, længsel og forløsning?

Vi har fundet en række skønne kærlighedsromaner til dig.

"Giovannis værelse" af James Baldwin

Den unge David trodser sin strikse far, dropper universitetet og rejser fra hjemstavnen i USA til Paris. Her hænger han ud på gadehjørner og i mørke barer, og han bliver venner med en lille gruppe homoseksuelle mænd. Samtidig har David en kvindelig kæreste, som han har lige har friet til. Mens hun er rejst til Spanien for at tænke over hans tilbud, vækkes Davids inderste begær, da han en skæbnesvanger aften møder bartenderen Giovanni. De overrumplende følelser, som efterfølgende vokser frem i David, har været eftertrykkeligt begravede siden teenageårene. Giovannis værelse har det hele; smukt sprog, pariserstemning og forlist kærlighed.

”Kærlighed i koleraens tid” af Gabriel García Márquez

En historie om kærlighed under en epidemi og vanskelige omstændigheder kan vel næppe blive mere aktuel end nu. Gabriel García Márquez’ roman ”Kærlighed i koleraens tid” udspiller sig i et koleraramt Colombia i 1800-tallet, hvor hovedpersonen Florentinos vanvittige og vedholdende kærlighed til Fermina er romanens omdrejningspunkt. Det kommer dog til at vare et halvt århundrede, før han endelig får hende, og helt præcis tager det faktisk 53 år, 7 måneder og 11 dage. Det er en fantastisk kærlighedshistorie, som hele vejen igennem rummer undertoner af epidemiens forfærdelige konsekvenser.

"Jane Eyre" af Charlotte Brönte

Dette er en af de helt store romaner - vi misunder hver eneste læser, der endnu har denne kærlighedsklassiker til gode! 
Jane er ung, fattig og ubetydelig. Som guvernante på et gods møder hun dog et menneske der ser hendes stille intelligens og stærke karakter. Men kan kærligheden sejre over forskelle i stand og formue? 

"Christas to forlovelser" af Karsten Lund

Vi er i 1916. Christa går hjemme på gården og venter på at høre nyt fra sin forlovede Nis, der er sendt til fronten som tysk soldat. Christa er kommet i tvivl om giftermålet, selv om deres fremtid tegner lys og lykkelig. Hun skriver et brev til Nis om sine betænkeligheder, men hører aldrig fra Nis igen. 
En dag dukker tyskeren Dieter op. Han fortæller, at han og Nis var kammerater, og at Dieter var sammen med ham, den dag Nis faldt på slagmarken. Som bevis på at han har kendt Nis, har han Christas sidste brev til Nis med i inderlommen. Mødet med Dieter bliver skæbnesvangert og livsomvæltende for Christa.

"Stormfulde højder" af Emily Brontë

Storladen romanklassiker om had, hævn og dæmonisk lidenskab.
I begyndelsen af 1800-tallet vokser hittebarnet Heathcliff op som andenrangs familiemedlem på gården Wuthering Heights. Han og stedsøsteren Catherine er uadskillelige i et intenst kærlighedsdrama. 
Nyd den klassiker!

Kærlighed til alle!

Materialer