"Læsning er en holdsport"

Den nye bogcafé "Mellem hylderne" starter i september

Dette efterår byder Ballerup Bibliotek på en helt ny måde at dele læseglæde på.
Marie og Cecilie, som er to af bibliotekets passionerede litteraturformidlere, inviterer til en række uformelle bogcafeer ”Mellem hylderne” hver mandag kl. 16-17 på Ballerup Bibliotek.

”Marie og jeg elsker at tale om bøger og læseoplevelser med Ballerups borgere. For os er læsning i høj grad en ”holdsport”, for oplevelsen af bøgerne bliver allermest levende, når vi deler den med andre”. 

”Mellem hylderne” er en uformel og afslappet bogcafé, der fokuserer på at bringe fællesskab og det sociale samvær ind i læseoplevelsen.

Det uformelle bliver understreget af, at bogcafeerne ikke foregår i et lukket mødelokale, men ude mellem bøgerne, så man også nemt kan lytte med, hvis man lige kommer forbi. ”Det er jo netop bøgerne, der er udgangspunkt for samtalen, så hvorfor ikke holde bogcaféen lige midt i mellem alle vores skønne bøger,” siger litteraturformidler Cecilie. 

Hvad er ”Mellem hylderne”?
”Mellem hylderne” foregår hver mandag kl. 16-17 på Ballerup Biblioteks 2. sal. Her taler vi om bøger over en kop kaffe eller te. Marie eller Cecilie lægger ud med et lille oplæg om ugens emne. Herefter diskuterer vi emnet frit, måske med udgangspunkt i noget vi selv har læst.

Alle er en del af holdet. Uanset om du er i skarp læsetræning eller aldrig har åbnet en eneste bog, om du er ung eller ældre, er du velkommen mellem hylderne. 
Du skal ikke forberede dig til bogcafeen eller have særligt kendskab til litteratur. 
Du skal bare slå dig ned i en magelig stol mellem hylderne og være med i gode snakke om bøger, mens du lærer andre boginteresserede at kende. 
 
Temaerne i september

4. september: Sommerferielæsning
11. september: De bedste krimier
18. september: Danske favoritter
25. september: Historiske romaner

Første gang er mandag den 4. september kl. 16-17. 
Det er gratis at være med, og tilmelding er ikke nødvendig. Vi ses ”Mellem hylderne”!