Klog på klimaet

18.04.18
Bliv klædt på til klimadebatten med artikler, film og bøger.

I mange år har debatten om klimaforandringerne været præget af polarisering og mistænksomhed.

I dag anerkender de fleste, at klimaforandringerne er et enormt problem, og debatten drejer sig nu mere om løsningerne og om vejen fra ord til handling. Men der er stadigvæk store modsætninger mellem parterne og store interesser på spil. Hvor meget må det koste? Hvordan skal ansvaret og byrderne fordeles? Hvor meget haster det? Samtidig er klimadebatten en del af debatten om grøn omstilling og vækst. Hvilken form for vækst vil vi have? Kan vi få et bedre liv og samtidig beskytte Jorden?

Bliv klogere på debatten på biblioteket - Se film og læs artikler og bøger, der behandler temaet ”Klima”. Dit bibliotekslogin giver dig adgang til det hele.

Artikler

Hvad er bæredygtighed, og hvad indebærer grøn omstilling? Læs med her

Læs flere artikler fra Bibliotekernes nettjeneste Faktalink.dk om klimaet og bliv klogere på historikken, tallene, institutionerne, de politiske forhold og meget mere.

FilmHvordan kan vi hver især være klimaaktivister i hverdagen? Se dokumentaren ”I morgen”.

Filmstriben.dk kan du finde en lang række andre dokumentar- og spillefilm, der perspektiverer emnet både i en personlig og en videnskabelig sammenhæng.

Romaner

”Klima” er også et tema i skønlitteraturen. På Forfatterweb.dk finder du portrætter af en række forfattere, der bruger klimaforandringerne som ramme i deres fortællinger.

Læs bl.a. om Jonathans Franzens roman Purity, der tager fat på emner som feminisme, klimaforandringer og frihed.

Eller dyk ned i Margaret Atwoods dystopiske MaddAddam-trilogi om et højteknologisk, teknokratisk samfund, hvor klimaforandringer har udryddet planter og dyr. 

Læs om Ballerup biblioteks tema BÆREDYGTIG? og se alle vores spændende arrangementer om bæredygtighed og klimaforandringer i april og maj 2018. 

 

 

 

Materialer