Bøger der ligner "Kriger uden maske"

27.07.23
Hanne Vibeke Holst er aktuel med et brag af en biografisk roman!

"Kriger uden maske" handler om den danske billedhugger Sonja Ferlov Mancoba, og hendes kamp for at udleve sine kunstneriske ambitioner i 1930'erne og 40'ernes Europa.
Romanen er baseret på en række breve og dagbøger fra perioden og skiltrer en forandringstid for både kontinentet og kvinders position i samfundet. 

Lige nu er der kø til at låne et af vores eksemplarer af bogen. Derfor har jeg samlet de bedste biografiske romaner om historiske danske kvinder, som du kan læse mens du venter:

"Franciska" af Agnete Braad
Romanen handler om billedkunstneren Franciska Clausens vej fra ung kunstnerspirre til en af Europas vigtigste avantgardekunstnere. 

"Kvinden der samlede verden" af Eva Tind
Eva Tinsd roman om videnskabskvinden Marie Hammer er et genialt portræt af en passioneret kvinde, der konstant presses af samfundets forventninger og hendes længsel efter at opdage og forske. 

"Den Inderste kerne" af Lotte Kaa Andersen
Denne roman handler om en af danmarkshistoriens største forskere, Inge Lehmann, kvinden der opdagede at Jorden har en fast indre kerne. 

"At elske" af Bodil Steensen-Leth
Roman om den lærde og videnskabsinteresserede Sophie Brahe, der måtte dyrke sin passion gennem sin bror Tycho Brahe, fordi det ikke var passende for en kvinde.

"Kamma" af Maria Helleberg
Glimrende roman om en af 1800-tallets største kulturpersonligheder, Kamma Rahbek, der samlede tidens største tænkere til de sådaldte saloner, hvor kunst, politik og videnskab diskuteredes. 

"Margrete 1." af Anne Lise Marstrand Jørgensen
Afsindigt god roman, der både beskriver Margrete den 1. talenter og bedrifter, men som samtidigt formår at gøre hende levende for læseren, selv her 600 år senere.

"Cahun" af Kristina Stoltz
Claude Cahun var gansevist ikke dansk, men denne bog er så spændende og eksperimenterende, at denne også måtte på listen. Romanen handler om Cahun, der undersøgte grænserne for køn gennem sin kunst og som i dag står et ikon for queerpersoner. 

Alle bøger kan lånes hos os!
God læselyst

Materialer