Bøger der giver sjælelig genopstandelse..

28.03.24
..Eller måske bare nye perspektiver.

Snart er det påske, hvilket betyder helligdage og lidt ekstra tid til at få læst. I anledning af fejringen af Jesus genopstandelse, har jeg i al beskedenhed spurgt tre kollegaer, hvilke bøger der har fået dem til at genopstå som mennesker.

De syntes vist alle tre, at det var lige lovligt store ord, men kunne alligevel hurtigt finde to titler, der på forskelligvis havde givet nye perspektiver på tilværelsen.

Her kan du se, hvilke bøger de anbefalede:

Sofie fortæller:

”Døgnkioskmennesket" af Sayaka Murata fik mig til at reflektere over at livet kan være helt fint og fuld af lykke selvom man ”bare” arbejder i en døgnkiosk og ikke jagter en stor karriere. Og "Et åbent øjeblik" af Pernille Ipsen fik mig til at indse hvor meget kvinder kan når de arbejder sammen, og hvor godt og frit livet kan være når man lever udenfor normen. Det er meget empowering læsning om kvinders relationer til hinanden. ”

Pernille fortæller:

"Blondinens betragtninger" af Helle Thorning-Smith gav mig mere mod til at gå i Pink, fordi hun understreger at man sagtens kan se feminin ud og være stærk og klog. Og "Du skylder ikke nogen at være smuk" af Florence Given føles som et kram at læse. Den gjorde mig klar over mine privilegier, og hvordan jeg kan gøre verdne til et bedre sted. Hvordan man kan stå ved sig selv, uden at gøre andre mindre.

Jens Christian fortæller:

"Al magt til ekstrabuddene" af Charles Bukowski fordi hovedpersonens outsider-tilværelse holdt et spejl op for mig, som var med til at jeg tog beslutningen om at tage en uddannelse. Han rammer det der med at være menneske spot on. Og "Årsagen, princippet og enheden" af Giordano Bruno fordi hans tanker og livssyn er så andreledes for vores hvordan vi tænker i dag. Desuden er det den eneste filosofiske bog jeg nogensinde har været ved at falde ned af stolen af grin over.

Husk at biblioteket har åbent med selvbetjening alle dage mellem 7 og 17 i påskedagene.

Materialer