Vi kan også spille et spil?

09.07.22
Vi har masser af spil på biblioteket - her anbefaler børnebibliotekaren et lille udvalg

Måske har man bare været på stranden for meget, måske regner det, måske keder man sig.. måske hygger man sig? Det er altid hyggeligt at spille et spil sammen. De spil du kan se her er moderne klassikere..... prøv dem!

 

Catan - eller Settlers of Catan, som de første udgaver hed - er et helt klassisk strategispil, som har vundet et utalt af priser.

Det gælder for spillerne om at indtage og opdyrke stadig mere land og målet er at dominere øen Catan. Spillet er en god kombination af tilfældigheder og strategi, og der er flere udgaver og udvidelser, hvis man allerede kender det klassiske. Det anbefales fra 10 år, men hvis man er vant til at spille, så kan yngre børn godt følge med. 

 

Et andet af mine favoritter er spillet Azul, som findes i tre udgaver. Azul er også et stragtegisk og abstrakt spil, der gælder om at kombinere kakler (navnet Azul læner sig op ad ordet "azulejos". Det er betegnelsen for de smukke malede kakler vi kender fra særligt Portugal - ordet stammer fra arabisk og lille blank sten. Og udover at være et herligt spil, som man kan blive bedre til, hvis man gumler på mulighederne, så er det også et meget smukt spil. Og der er dejlige lyde i de små kakler. Man kan spille med fra 7-8 år. 

Dixit- det er også en gammel klassiker! Mærkelige motiver og tossede associationer... det er svært at forestille sig at det kan være kernen i et fantastisk familiespil, men sådan er det faktisk. Spillerne skal på skift være "fortæller" og sætte ord på et motiv. De øvrige spillere skal vælge et af deres egne motiver, der kan passe til fortællerens ord. Kunsten i Dixit er at sammenhængen mellem ord og motiv skal være tydelig for nogle af de andre, men endelig ikke alt for tydelig. Jo flere gange man spiller og jo bedre man kender hinandens måder at tænke på des mere finurligt og fantasifuldt kan spillet blive. Børn fra 7-8 år kan godt spille med!