Skolestart

26.07.22
Nu nærmer den sig - den første skoledag!

Hvad skal jeg putte i madkassen? Hvilken vej er smart at gå? Hvor er mit pennalhus? Mon jeg får lov at sidde sammen med en jeg kender? Får vi tid til at lege? Hvad hvis jeg pludselig skal tisse? Hvad hvis min mor glemmer at hente mig? Må jeg stå på rulleskøjter i skolegården?

På biblioteket ved vi godt hvor vildt og svært og spændende det kan være for børnene, der er helt nye i skolen. Og vi ved også hvor vildt og svært og spændende det er for forældrene at skulle sende de der små afsted.... de er jo små, men faktisk er de også meget store lige pludselig.

De første skoleår er de første af mange, mange år med bogstaver og tal i alle mulige forskellige rækkefølger. Men det er også begyndelsen på mange år med kammerater, forvirring, børnefødselsdage, gymnastiksko og lidt for bløde rugbrødsmadder. Det er ture på boldbanen en sommerdag, hvor det simpelthen bare er for varmt til at sætte kommaer. Det er højtlæsning de mørke vintermorgener med dryppende flyverdragter og næser. Det er følelsen af at verden vokser, når man pludselig kan sætte lyde sammen til ord. Det er måske den første kærlighed og den sidste rundkreds. Skolen er tusind ting - og for en stor flok børn starter den nu!

Vi har samlet en række billedbøger, som alle sammen handler om skolestart - det er godt at have en god historie at tale om, når der sker noget stort i livet. 

Materialer