Shh... vi læser!

30.12.19
”En bog er en drøm, du holder i hånden” Neil Gaiman

Der er for tiden meget fokus på børn og unges læselyst. Undersøgelser viser at børn og unge læser færre bøger end tidligere og mange forbinder læsning med pligt. Desuden er der noget der tyder på at en god gammeldags bog lavet af papir og blæk ansporer til fordybelse i læsningen, bedre end en eBog eller en anden digital tekst.

Men undersøgelserne viser også at venner, forældre og biblioteker har rigtig stor betydning for, om børn bliver ivrige og nysgerrige læsere. Dér hvor de voksne læser, hvor de gode bøger og de gode venner er, hvor man har det lunt og hyggeligt sammen – dér får vi store læseoplevelser.

Skolebørn her i Ballerup Kommune bliver - ligesom mange børn i resten af landet - opfordret til at læse 20 minutter hver dag derhjemme. For nogle børn er det en leg, for andre er det en daglig og rigtig svær kamp. Som et lille bjerg, man skal klatre over, og så føles det alligevel, som om man står det samme sted bagefter. I en hverdag med børn (og vasketøj og planter, der skal vandes og en hund, man passer for en gammel ven, og en væltet dåse kaffe og måske en vandskade, og AULA) kan det være svært at finde det der tidspunkt, hvor man kan sætte sig roligt med sit barn og kigge på en bog, vende og dreje den, bladre i den og læse i den.

Vi vil rigtig gerne hjælpe endnu flere børn og voksne ind i bøgernes mange vidunderlige verdener. Derfor står februar i læsningens tegn i Kulturhus Måløv og Skovlunde Kulturhus, når vi igen indretter de hyggeligste læsehuler. Her vil være bløde møbler, varm te, stearinlys og ikke mindst gode bøger. Vi håber at Kulturhusene vil summe af ro og af den bløde lyd fra sider der bliver vendt, og at vi sammen kan få rigtig fine læseoplevelser.

Det er ganske simpelt; du skal bare komme ned og læse sammen med os!

Læsehulerne er naturligvis for alle - børn såvel som voksne - og man kan læse både bøger, aviser og digte. Er man i tvivl om hvad man skal gå i gang med at læse, kan man jo spørge sin far eller mor eller ven eller bibliotekar om gode ideer og inspiration.

Vi glæder os til at se jer i læsehulen!

Mandag til torsdag i hele februar kl. 15.30 - 17.00