Shh... vi læser!

14.10.19
Det er vigtigt og dejligt at læse hver eneste dag! I november måned er det også let og hyggeligt.

Der er rigtig mange gode grunde til at læse. Man træner sin hjerne, man lærer noget om verden, man kan bestå sin eksamen, man kan forstå hvad der står i en brugsanvisning, man kan undre sig over noget, der er sket for længe siden… man kan være ven med en bjørn eller sejle på de største oceaner i den heftigste storm og mærke skumsprøjt fra bølger og høre hvaler synge. Man kan miste sin elskede eller få en hund og man kan brænde sig på tungen fordi man for ivrigt vil smage det nybagte brød fra en ovn i et køkken på en lille ø i den svenske skærgård.

Skolebørn her i byen bliver - ligesom børn i resten af landet - opfordret til at læse 20 minutter hver dag derhjemme. For nogle børn er det en leg og for andre er det en daglig kamp, som et lille bjerg, man bestiger og så føles det alligevel som om man står det samme sted bagefter. I et hjem med vinduer og børn og vasketøj og planter der skal vandes og en hund man passer for en gammel ven, kan det være svært at finde det der tidspunkt, hvor man kan sætte sig roligt med sit barn og kigge på en bog; vende og dreje den, bladre i den og læse i den.

Det er vigtigt og dejligt at læse hver dag. I Kulturhusene i Måløv og Skovlunde har vi besluttet at gøre lidt for at det også bliver let og hyggeligt. Derfor tryller vi læsesale frem i hele november. Vi laver te og tænder stearinlys. Vi finder vores blødeste møbler frem og et udvalg af gode bøger til både børn og voksne. Vi håber at salen vil summe af ro og af den bløde lyd fra sider der bliver vendt, og at vi sammen kan få rigtig fine læseoplevelser.

Læsesalene er naturligvis for alle - børn såvel som voksne - og man kan læse både bøger, aviser og digte. Er man i tvivl om hvad man skal gå i gang med at læse, kan man jo spørge bibliotekaren om råd og inspiration.

Vi glæder os til at se jer i læsesalen.

Mandage, tirsdage, onsdage, torsdage kl. 15.30 - 17.00

I hele november!

Materialer