Læs bogen - se filmen/serien

01.05.20
Nogle gange, når man har set en rigtig god film eller serie og så finder ud af, at den også findes som bog, kan man blive inspireret til at læse den.

Eller hvis ens yndlingsbog bliver filmatiseret kan man få lyst til at se hvordan de har klaret det.
Nogle gang bliver man slemt skuffet og andre gang er det en fantastisk oplevelse.

Jeg vil her komme med nogle anbefalinger af nogle virkelig gode ungdomsbøger som er kommet enten som film eller serie.

Solen er også en stjerne 
To unge mødes tilfældigt en dag i New York og følelser opstår, men de har begge en tung bagage at slæbe rundt på.
Bogen blev i 2019 til en film, og den kan du se på Viaplay.

Hvis bare du var min
Lara Jean skriver kærestebreve. Ikke sådan traditionelle kærlighedserklæringer, mere "nu-skriver-jeg-dig-ud-af-mit-liv-farvel-kærestebreve". Brevene gemmer hun i en hatteæske i sit skab. Det kommer derfor som noget af et chok for hende da den første gamle flamme opsøger hende og gerne vil kommentere på det brev han har fået!.
Bogen, som har 3 bind i serien, er kommet som en serie på Netflix.

Som stjerner på himlen
17-årige Violet og Finch går på samme skole. Violet er populær, men bærer på en stor sorg. Finch er skolens freak og har svært ved at indordne sig. En dag mødes de i skolens klokketårn, hvor Violet vil begå selvmord ved at springe ud. Det bliver starten på et usandsynligt forhold
Bogen er lavet til en Netflix-film.

The hate U give
Starr er vidne til, at hendes ubevæbnede ven, Khalil, bliver skudt og dræbt af en hvid politimand. Da nedskydningen kommer i medierne, bliver Starr nødt til at beslutte, om hun vil medvirke til, at betjenten, der gjorde det, bliver dømt
Filmen ligger på Viaplay, HBO m. fl.

After 
Selvom den pæne pige Tessa har den perfekte kæreste, bliver hun tiltrukket af den mystiske Hardin.
Der er flere bøger om Tessa, og filmen ligger bl.a på Viaplay.

Let it snow
En snestorm danner rammen om tre romancer julenat. En nat hvor alt er magisk, og hvor Jubilee møder Stuart, Tobin ser en gammel ven i et nyt lys og Addie indser hvor højt hun elsker Jeb.
Filmen ligger på Netflix.

Riverdale
Det er dagen før den 4. juli, hvor Jason Blossom forsvinder under mystiske omstændigheder i Riverdale. Forhistorie til tv-serien Riverdale, som du kan se på Netflix.

Døde piger lyver ikke / 13 reasons why
Gymnasieeleven Clay modtager en pakke kassettebånd med posten. På disse bånd forklarer Clays afdøde veninde, Hannah, hvorfor hun har begået selvmord. Ved at høre båndene får Clay et indblik i en ung piges smertelige ungdomsliv. Kunne han selv have gjort noget for at forhindre tragedien?
Serien ligger på Netflix.

Materialer