Digitale bogpakker til hele familien - venskab

17.03.20
Kære karantæneramte familier I disse dage skal I selv finde på hvad I vil lave, læse, se, gøre og undgå.

I det hele taget skal I pludselig selv finde på alt muligt og I skal finde ud af hvordan dagene kan blive interessante og sjove og meningsfulde, selvom der er meget I ikke kan og må. Her er et forslag; læs bøger og tal sammen. 

Bøger  handler jo om livet, døden, kærligheden, kroppen, havet, venskab, rejser…med gode bøger kan man gennemleve de største følelser og man kan opleve de fjerneste, mest forunderlige steder og de allermindste vidundere. Børnelitteraturen kan være mindst ligeså forunderlig og betagende og voldsom, som bøger der er skrevet til voksne. Bibliotekarerne har her lavet en liste med bøger, der på den eller den anden måde handler om det samme. Fortællingerne er på en måde i familie med hinanden fordi de alle sammen handler om venskab. 

På denne liste finder I e-bøger og lydbøger, som alle sammen drejer sig om venskab. Venskab! Tænk sig! Somme tider ved man lige nøjagtig hvem man skal ringe til, når man er ked af det eller forvirret over noget forvirrende. Sådan én, der gerne vil høre hvad man siger eller tale om, hvorfor man gør som man gør. Eller sådan en, der er virkelig god at se en film sammen med, eller tage på fisketur med eller lave ingenting med – i timevis. Det er en ven. Og en ven kan have alle størrelser og aldre og farver og former. Man kan også selv være en. Og man kan mangle en. 

Når I læser disse bøger kan I måske stille hianden de her spørgsmål (og I har helt sikkert flere gode ideer til hvordan man taler om venskab)

Hvad er en god ven? Hvem er vennerne i din bog? Er der noget der gør det svært for dem at være venner? Minder de om hinanden eller er de forskellige? Bliver de uvenner? Hvorfor? Er det svært at have venner? Er det godt at have venner? Hvor mange venner kan man have? ...... 

Alle bøgerne på listen kan I finde på ereolen.dk og ereolengo.dk - der er vejledninger til de digitale tjenester her; https://ereolen.dk/kontakt 

Rigtig god fornøjelse!

Materialer