Digitale bogpakker - alt det man kan undre sig over

15.04.20
Vi har samlet en dejlig masse filosofiske bøger til alle størrelser.

I disse tider er der meget at tænke over. Vi skal alle tænke over, hvordan vi bevæger os, hvad vi rører ved, hvordan vi har det i kroppen. Men mange af os kommer nok til at tænke over andre ting også og stille helt store spørgsmål om tilværelsen: Hvorfor må nogen noget, som andre ikke må? Hvad er egentlig tid for noget? Ved blomsterne godt, at vi synes, de er smukke? Hvorfor hedder en kat en kat? Hvad sker der, når jeg dør? Kan en bille være min ven? Findes der en farve, der er flottere end alle de andre farver? Hvem bestemmer, hvem der skal bestemme? 

Selv helt små børn kan stille kæmpe store spørgsmål. Somme tider er spørgsmålene så store, at det ikke er til at se, hvordan man kan finde et ordentligt svar. Heldigvis er det ikke altid nødvendigt at finde et svar, men derimod virkelig skægt at lede efter et - sammen. Når man læser i den her slags bøger - eller lytter til dem - så kan jeg anbefale, at man tager små bidder og tygger omhyggeligt.

Når man taler med børn om svære og store ting i livet, kan det være en god ide at huske, at der tit ikke kun er ét svar. Og somme tider er der bare nye spørgsmål. Man skal nok sørge for at have god tid og god ro, og man skal først og fremmest være nysgerrig. Måske kan man tænke på sådan en samtale, som var den en lille udflugt, hvor man ikke helt ved, hvor man kommer hen. Så skal man bare huske, at man skal kunne komme hjem igen.

Her er nogle forslag til gode bøger, man kan tale om og tale med.  De er allesammen digitale, for vi har jo ikke åbnet vores døre på bibliotekerne endnu. Man kan med fordel læse en linie eller en sætning mange gange og kigge på den fra forskellige sider... filosofien er ord, der peger på sig selv og på os og på noget i verden - somme tider på én gang.

Materialer