Billede af logo

Forældreguide: Udvid din gamerviden!

Vær med når Medierådet fortæller om børn og gaming

Lige op til første nedlukning i marts sidste år, var vi på Ballerup Bibliotekerne i gang med at planlægge et event, der skulle hjælpe forældre med bedre at forstå nogle af de spil, som deres børn bruger mange timer på. Derfor er vi glade for at kunne meddele at Medierådet snart afholder et webinar med dette præcise fokus.

Det hele kommer til at foregå på facebook den 9. februar 2021 i forbindelse med den internationale Sikkert Internet Dag. Følg linket i bunden af artiklen for at læse mere.

Nogle af deltagerne i webinaret er Peter og hans søn Daniel fra TV2-serien ”Tæv din teenager”, hvor Peter og en gruppe af andre forældre, sætter sig ind i spillet Fortnite, og som afslutning skal spille en kamp mod deres børn. 

Det er ikke fordi vi her fra Ballerup Bibliotekerne foreslår, at den eneste måde du som forælder kan forstå dit barns interesse er at sætte dig og mestre de samme spil som dem. Dog mener vi, at det helt sikkert er noget værd, blot at prøve lidt en gang imellem.

Lad dit barn vise dig, hvordan man gør. Prøv at spille mod eller med dem – afhængigt af typen af spil. Hvis du aldrig har spillet spil før, kommer det til at være svært, og dit barn kommer sikkert til at grine af dig. Og det er ok.

Nogle af fordelene ved, at du sætter dig mere ind i dit barns hobby er, at det også gør det nemmere for dig som forælder at sætte grænser for tidsforbruget, at forstå hvordan venskaber kan opstå online og at dit barn samtidigt også kan føle sig mere anerkendt.

Følg dette link for at læse om Medierådets facebook-event