Infomedia

Adgang
Adgang fra biblioteket
Infomedia er en stor avisdatabase med fuldtekstartikler fra en lang række danske medier. Infomedias artikler går tilbage til ca. 1990 - for enkeltes vedkommende tilbage til 1985.

Infomedia giver adgang til Danmarks største artikelbase og du kan derfor finder artikler fra dagblade, aviser, magasiner og m.m. Skal du derfor bruge kilder til din opgave, er Infomedia det perfekte sted at starte. Infomedia kræver lidt øvelse at bruge.

Åbn her i Fil Kildeinfo (Word-dokument) en liste over hvilke perioder artiklerne er tilgængelige i de enkelte landsdækkende aviser.
 

Artikler direkte via Infomedia
Kun adgang fra bibliotekets computere eller via bibliotekets trådløs internetadgang: Tryk her
Herefter fremkommer en loginboks, hvor du trykker nederst på Autologin

Artikler via bibliotek.dk:
Hvis du gerne vil have adgang til artiklerne hjemmefra, kan du du gøre det gennem bibliotek.dk - så skal du bare være oprettet som bruger. Login til bibliotek.dk er IKKE det samme som til dit lokale bibliotek. Når du finder din ønskede artikel, skal du trykke på 'Bestil' og herinde kan du vælge at læse artiklen fra informedia.

Sådan gør du når du vil oprette dig som bibliotek.dk-bruger:

  1. Gå ind på bibliotek.dk
  2. Klik på Log ind og tryk på "Opret ny bruger"
  3. Udfyld oplysningerne
  4. Du modtager en mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding ved at klikke på linket.
  5. Vælg et kodeord (minimum 4 tegn).
  6. Vælg favoritbibliotek (f.eks. Ballerup Bibliotek, Skovlunde Kulturhus eller Kulturhus Måløv)
  7. Gem

Se udvidet vejledning: her

Artikler på mail eller som fysisk kopi:  
Hvis artiklen, du finder frem er af ældre dato, kan den ikke læses direkte, men må bestilles af biblioteket. Det samme er muligt med en række tidsskrifter og videnskabelige artikler der ellers er forbeholdt universiteternes ansatte og studerende. Nogle leveres digitalt - dvs. du kan hente artiklen via et link i en mail du får - som regel på få minutter. Andre leveres pr. post i løbet af 2-7 hverdage.