Om dette arrangement

Tid
15:00 - 20:00
Pris
Gratis
Lokalitet
A Circular Design Studio
Literbuen 12 B
2740 Skovlunde
Arrangører
Target
For alle
Godt og blandet

Repair Café 2.0

28.05.24
Repair Café 2.0 er et tilbud til alle lokale borgere, hvor de kan få hjælp til at reparere eller restaurere deres møbler, ganske gratis! 

Vi tror, at grunden til mange møbler ender på storskrald, i stedet for at blive genbrugt, blandt andet er af lavpraktisk årsager.
Borgerne har måske ikke det nødvendige værktøj eller plads til at have et møbel projekt stående, eller også har de viljen, men ikke den nødvendige viden til at kunne gøre det selv. 
Det skal Repair Café 2.0 hjælpe med!

Med støtte fra Ballerup kommune, har vi udviklet et nyt koncept vi skal teste over de næste 6 måneder. Her vil vi have åbent i vores værksted og teste en ny version af den kendte Repair Café af med særligt fokus på møbler inventar. 
 
Konceptet er kort:

Vi sørger for alt hvad borgerne har behov for: værksted, værktøj, gode idéer og kyndig vejledning. Borgerne skal bare tage et møbel med og være frisk på selv at smøge ærmerne op, så hjælper vi dem med at lave deres møbler så gode som nye! 
 
Vi har plads til at opbevare møblerne, så de kan blive slebet og malet og vi sørger også for en kop kaffe og et lille the køkken til madpakker og hygge, mens vi reparerer møbler :) 
 
Målet er selvfølgelig at få genbrugt en masse møbler, men det er også et stort mål at få udbredt lidt basis viden omkring håndværk og værdien af møbler og materialer.

Forhåbentlig kan vi gøre det til noget sjovt og socialt at reparere og genbrug, borgerne kan jo feks “gå til værksted” hver tirsdag med deres kæreste, kone, barn eller ven og på den måde lave noget alternativt og kreativt sammen. 
Derudover, så er det ikke særlig bæredygtigt hvis alle skal have deres eget værktøj og værksted, det giver på alle måder bedre mening at deles om det.
 
Vi samler en masse data ind over de næste 6 måneder og vi håber selvfølgelig det bliver en succes, så vi kan fortsætte projektet, men nu må vi se. 
 
Initiativet støtter op om Ballerup Kommunes klimapolitik og ambition om at blive Co2-neutral.
 
[Citat. Andreas Zacho udtaler: ”Første gang er tirsdag den 6. februar og jeg glæder mig enormt meget og vi håber det bliver taget godt imod!”]