Om dette arrangement

Tid
10:00 - 12:00
Pris
30 Kr
Lokalitet
Salen
Target
For voksne
Foredrag og debat

Torsdagssalon

29.09.22
Foredrag med Christian Aagaard om ”Bombemål Shellhuset og Den Franske Skole”

Den 21. marts 1945 lettede 51 svært bevæbnede RAF-fly fra deres luftbase i England med kurs mod København. 
Deres mål var Gestapos danske hovedkvarter i Shellhuset, der for enhver pris skulle udslettes i et forsøg på at undsætte den hårdt pressede danske modstandsbevægelse.
Selve præcisionsangrebet på Shellhuset var en ubetinget militær succes. Bygningen blev jævnet med jorden, det tyske politis arkiver tilintetgjort, og det lykkedes en række fremtrædende modstandsfolk at flygte.
 

Samtidig indtraf en katastrofe på Frederiksberg, da en række bombefly tog fejl af målet og smed deres dødbringende bombelast over et civilt beboelseskvarter. 
Blandt de ramte bygninger var Den Franske Skole, og mere end 100 uskyldige blev dræbt, deriblandt 87 børn helt ned i børnehavealderen.
 

Men hvorfor var det overhovedet nødvendigt med et så voldsomt angreb så sent i krigen og hvordan forløb angrebet i det hele taget? Og hvordan kunne det gå så galt som det gjorde på Frederiksberg? 
 

I sit foredrag blotlægger Christian Aagaard – historiker og forfatter til bogen Bombemål Shellhuset – minutiøst detaljerne om den skæbnesvangre dag i 1945.
 

I samarbejde med Ældresagen  
 

Med denne aktivitet støtter Ballerup Bibliotekerne op om FN’s verdensmål 3: Sundhed og trivsel: V i skal sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper.
 

Torsdag den 29. september kl. 10-12
Skovlunde Kulturhus
Billetter 30 kr. inkl. kaffe og kage