Om dette arrangement

Tid
11:30 - 12:25
Pris
Gratis billetter
Bibliotek
Lokalitet
Scenen ved bibliotekscafeen
Target
For alle
Foredrag og debat

Marie Brixtofte fortæller om vores skærmforbrug

27.04.24
Mindre skærm – hvorfor og hvordan?

Kom og hør Marie Brixtoftes foredrag ”Mindre skærm – hvorfor og hvordan?”  

Foredraget er baseret på bestseller-bogen SKÆRMSUND, hvor læge Imran Rashid, psykolog Marie Brixtofte og relations-ekspert Katja Bamberger Bro rækker en hjælpende hånd til unge og voksne, som er bekymrede over eget og familiens skærmforbrug, men har brug for konkrete redskaber til at ændre det. 

Marie præsenterer den nyeste faglige viden inden for fire forskellige områder: det digitale, biologiske, psykologiske og sociale.

Publikum vil fx lære, hvorfor et overdreven brug af visse digitale medier kan medføre et symptombillede, der minder om ADHD – også kaldet ”TikTok-hjerner”.
Hør også hvorfor og hvordan skærmene på mange måder er kommet til at styre os og vores børn. 

Som psykolog vil Marie især have fokus på, hvad kroppen og sindet har brug for, og hvordan skærmene kan påvirke vores søvn, vores tilknytning, vores evne til empati, vores koncentration og vores nærvær.

I anden del af foredraget vil Marie fortælle om det 4-ugers gennemtestede familieprogram, som bogen lægger op til – som er baseret på basal adfærdsændring hvor man observerer, ændrer og til sidst forankrer. 

Hun vil give konkrete anvisninger til, hvad deltagerne kan gøre - enten alene eller sammen med familien. 

Ud over nyttige værktøjer til sundere skærmvaner vil Marie fortælle, hvordan andre familier er blevet mere skærmsunde, og hun vil inspirere deltagerne til at tænke over hvilke skærmregler, der kunne passe til deltagerne hver især og deres familier. 

Målet bliver, at vi styrer skærmene – og ikke omvendt. 
At være skærmsund handler nemlig ikke om at ”slå op” med vores telefoner, med computeren eller med Netflix, men om at få et mere bevidst og afbalanceret forhold til, hvordan og hvor meget vi bruger skærme i dag.

Der er mulighed for at købe mad og medbringe til foredraget.

Lørdag den 27. april kl. 11.30-12.25
Ballerup Bibliotek
Scenen ved bibliotekscafeen
Gratis billetter