Mig og min sommerbog - litteraturformidler Sofie
Japansk litteratur
Af Sofie Rode Olsen
En ny bølge af litteratur Japansk litteratur er i de seneste par år steget i popularitet. Det er ikke blot de store forfattere som Mieko Kawakami og Haruki Murakami, som trækker priser og bestsellerlister hjem, men en bølge af nye japanske (ofte kvindelige) forfattere viser sig også frem. Med titler som ”Døgnkioskmennesket” af Sayaka Murata og ”Dagbog fra et tomrum” af Emi Yagi bliver kvinders eksistens sat i centrum, og tit med et samfundskritisk blik. Jeg har denne sommer valgt at kaste mig over Japans litterære bølge og læse en række titler fra landet.
Personligt elsker jeg litteratur om hverdagen. De lidt langsomme romaner med et stort karaktergalleri, hvor drivkraften i historien tit er personudviklende og nede på jorden. Det er også en tendens, som ses i meget nyere oversat japansk litteratur.
Lonely Castle in the Mirror
Lonely Castle in the Mirror Min udvalgte sommerbog er den japanske udgivelse fra 2017, ”Lonely Castle in the Mirror” af Mizuki Tsujimura. Vores hovedperson, Kokoro Anzai, bliver mobbet voldsomt i skolen og beslutter derfor ikke at dukke op mere. Hun er alene, trist og uden venner, da en portal pludselig åbner sig i hendes spejl. Gennem portalen er et magisk slot, hvor Kokoro møder andre ensomme unge, og sammen skal de finde en skat, som udløser et ønske til dem hver.
Bogen skulle være en sympatisk fortælling om venskab, ensomhed og livets svære øjeblikke, og jeg ser frem til at dykke ned i en spændende bog med magisk realisme.
Herunder er en samling af japansk litteratur, jeg enten selv ser frem til at læse eller vil give en anbefaling.